Vi kan jo ikke gå i lavpris-butikker og sige, at vi har penge i disse milliardfonde. Vi får det ikke fratrukket på kassebon`en
af Jesper Gunnarsen, førtidspensionist, København
Her efter valget trænger vi til en status på virkeligheden, og hvordan vi kan ændre den. Vores pensioner følger ikke den generelle løn- og prisudvikling.
De seneste beregninger fortæller, at alene madpriserne er steget med 5,4 procent. Så vi har et stort efterslæb, der skal hentes ind.
Pensionister har fået indefrosset den almindelige stigning, og Højesteret har givet medhold i, at dette tyveri er tilladt fra statens side (153 milliarder).
I den almennyttige boligsektor har staten stjålet midler fra Landsbyggefonden, som betyder, at der ikke bliver bygget til gavn for lavindkomst og overførselsindkomstgrupper. Herunder for ældre, unge og handicappede, hvilket også har store konsekvenser, fordi vi har brug for særlige indretninger og vil integreres i det almindelige samfundsliv.
I øjeblikket bliver der - stort set - kun bygget ejerlejligheder og privatfinansieret byggeri til millioner i køb og dermed høje huslejer, vi ikke kan betale med vores pensioner.
I Finansministeriet er der lavet beregninger på, hvor meget der er stjålet fra førtidspensionister og 14 andre lavindkomstgrupper, herunder efterlønsfolk, kontanthjælpsmodtagere og så videre.
Pengene er blandt andet brugt til satspuljemidlerne. Det kan umiddelbart lyde meget godt. Men der er reelt tale om en fordeling fra de fattige til de allerfattigste grupper. Og det burde i stedet finansieres over finansloven.
Disse tyverier skal bringes tilbage til os som rette ejere. Disse milliarder burde ligge i Nationalbanken, men er formentlig stjålet af Finansministeriet/regeringen.
Vi kan jo ikke gå i lavprisbutikker og sige, at vi har penge i disse milliardfonde. Vi får det ikke fratrukket på kassebon`en, men skal betale efter den almindelige løn- og prisudvikling
Politikerne snakker udenom det tyveri og gør ikke noget ved det, men påstår, at vi får det bedre og bedre, ikke mindst under valgkampen hvor vi har fået store løfter.
Oveni spiller politikerne sig op mod hinanden. På Christiansborg siger de, at det er op til kommunerne at betale, og i kommunerne siger de, at det er op til Christiansborg at finansiere vores velfærd. Og vi bliver igen taberne.
Realiteterne er, at vores pensioner ikke er blevet større, tværtimod udhulet. Vi har faktisk fortsat brug for dyrtidsmodellen, der er afskaffet.
Det skal vi gøre noget ved, idet vi ikke kan leve af ord og tomme løfter. Der skal handling og konkrete initiativer til, så vi kommer til at mærke det i hverdagen.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278