28 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Stop satspuljetyveriet straks

Stop satspuljetyveriet straks

Fredag, 29. februar, 2008, 00:00:00

De svages finanslov bliver betalt af de svage selv. En sådan politik er uanstændig i et land, der giver milliarder i skattelettelser til de allerrigeste danskere

af Niels C. F. Rasmussen. Folketingskandidat for Enhedslisten i Lolland-kredsen, Nakskov
Nu er vi igen nået til det tidspunkt på året, hvor satspuljen er blevet uddelt af alle Folketingets partier minus Enhedslisten.
I år beløber satspuljen sig til cirka 800 millioner kroner, og den har i år fået det mere 'spiselige' og tilforladelige navn 'de svages finanslov', hvilket skal vise, at partierne fra Dansk Folkeparti til SF skam tænker socialt, selv om de i realiteten lader de økonomisk svageste grupper betale.
Satspuljen giver økonomiske bidrag til kampen mod menneskehandel, prostitution og hjemløshed, men denne pulje er også med til at skabe bedre økonomiske og sociale vilkår for handicappede og psykisk syge. Dette er på mange måder godt.
Desværre er satspuljen også stærkt ulighedsskabende, da pensionister, kontanthjælpsmodtagere, dagpengemodtagere og andre overførselsindkomstgrupper er de eneste grupper, som får deres indkomst reguleret mindre end den almindelige pris- og lønudvikling, da netop disse grupper skal betale al ny udvikling af socialpolitikken.
Det er således de svageste skuldre, som har fået deres økonomiske og sociale vilkår forværret de senere år, som finansierer satspuljen, hvorved de svages finanslov bliver betalt af de svage selv.
En sådan politik er uanstændig i et land, der giver milliarder i skattelettelser til de allerrigeste danskere.
Det burde blandt andet være Nordsøolien og de 350 multinationale selskaber, der ikke - eller næsten ikke - betaler skat i Danmark, som skulle finansiere 'de svages finanslov' og en ny udvikling af socialpolitikken i landet.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


29. feb. 2008 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:04

Idekamp