25 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Uligheden blandt pensionister øges

Uligheden blandt pensionister øges

Onsdag, 16. april, 2008, 00:00:00

En generel forhøjelse af folkepensionen er påkrævet for de mange, der på grund af sygdom og arbejdsløshed har en dårlig økonomi som folkepensionist

fra 3F Seniorers Landsklubmøde
Til regeringen, Folketinget og 3F`s hovedbestyrelse.
3F Seniorers klubber forsamlet til landsmøde den 2. og 3. april i Helsingør kræver, at regeringen i sin seniorpolitik sikrer, at ulighederne blandt landets ældre bliver mindre.
For at få flere seniorer på arbejdsmarkedet har regeringen sikret, at 64-årige i arbejde får skattenedslag på op til 100.000 kroner, hvis de har arbejdet på fuld tid, siden de var 60 år. Det er en gave til højtuddannede ældre med en høj timeløn.
Kun en forsvindende minoritet af de ældre 3F`ere vil have gavn af den del af regeringens jobplan for seniorer. Størsteparten af 3F`erne over 60 år har ikke kræfter til at kunne bestride et fuldtidsjob efter mere end 40 års ofte hårdt arbejdsliv.
Et andet element i jobplanen indebærer, at folkepensionister skal have mulighed for at tjene 30.000 kroner om året uden at blive trukket i folkepensionen.
Skal det forslag virkelig være en håndsrækning for arbejdsvillige blandt 3F`s seniorer, må det udbygges, så indtægten på de 30.000 kroner ikke medfører modregning i ydelser til ægtefælle eller samlever, og at medicintilskud, boligydelse og varmehjælp heller ikke modregnes.
Folketingets medlemmer må i højere grad end nu rette opmærksomheden på, at de økonomiske uligheder blandt pensionister udvikler sig negativt. En generel forhøjelse af folkepensionen er påkrævet for de mange, der på grund af sygdom og arbejdsløshed har en dårlig økonomi som folkepensionist.
Det første år med storkommuner og regioner har øget afstanden mellem det offentlige og de mange ældre, som er afhængige af offentlig hjælp. Regeringen har ikke afsat tilstrækkeligt med penge til omstillingen og tørrer de mange problemer af på kommuner og regioner.
Ældre på plejehjem møder personale, der ikke har tid til en anstændig omsorg. På medicinske afdelinger på sygehusene er mange indlagt for længe og under miserable forhold, fordi kommunerne ikke har tilstrækkeligt med tidssvarende plejehjemspladser.
Kommunerne lever heller ikke op til deres forpligtigelse til at modtage patienter i eget hjem på en ordentlig måde. At vi nu oplever planer om tosengs stuer på plejehjem, er et af mange tegn på de tilbageskridt, vi oplever på ældreområdet.
Forholdene for ældre psykisk syge er en skamplet for Danmark. Her er der brug for akut indsats.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


16. apr. 2008 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:04

Idekamp