JuniBevægelsen foreslår, at man nedsætter et folkevalgt konvent, der skal udarbejde et nyt traktatgrundlag for EU
fra JuniBevægelsens forretningsudvalg
Den seneste debat om EU-domstolen foranlediget af dens underkendelse af dansk udlændingepolitik viser med tydelighed, at EU har meget vidtgående beføjelser i forhold til områder, vi almindeligvis karakteriserer som dansk indenrigspolitik.
Den viser også, at man hos de regeringsbærende partier hidtil har undladt at se og oplyse om domstolens rolle og rækkevidden af EU`s lovgivningsmagt.
Vi har for nylig set det samme gøre sig gældende på det arbejdsmarkedspolitiske område med Vaxholm og Ruffert dommen.
Med nej`et til Lissabontraktaten i Irland, der føjer sig til nej`et til forfatningen i Holland og Frankrig, er der ikke anden vej frem for EU end en helt ny proces, hvor man gentænker grundlaget for det fælles samarbejde.
JuniBevægelsen foreslår, at man nedsætter et folkevalgt konvent, der skal udarbejde et nyt traktatgrundlag for EU.
Hvis man laver valghandling i alle lande til et konvent, vil der blive den nødvendige debat om, hvilken retning man ønsker det europæiske samarbejde skal gå.
Dernæst skal konventet udarbejde et forslag, som skal sendes til folkeafstemning i alle lande samtidig. På denne måde vil vi få det traktatudkast, som de folkevalgte mener sig i stand til at argumentere for, og dermed skabe et EU, der kan opnå folkelig forankring og demokratisk legitimitet.
Vedtaget den 10. august.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278