Selvom Enhedslisten gerne måtte råbe lidt højere op om, at en dansk udmeldelse faktisk er at foretrække, så er vi bestemt enige og bør kunne samarbejde uden polemik og mistro
af Jakob Lindblom, medlem af Enhedslisten og Folkebevægelsen mod EU
Enid Riemenschneider spørger under overskriften 'Enhedslisten og domstolen' (læserbrev i Arbejderen 19. august) om ikke 'Enhedslisten dog kan frigøre sig fra vrangforestillinger om, at EU er et internationalt ligeværdigt samarbejde, som man kan forbedre indefra'.
Kære Enid med undtagelse af en ganske lille flok, som var massivt i undertal sidst vi diskuterede EU-politik på Enhedslistens årsmøde i 2007, så kan jeg berolige med, at Enhedslisten bestemt ikke lider af sådanne vrangforestillinger - tværtimod!
Som forfatter til en række forslag, der blev meget massivt vedtaget, så står det lysende klart, at Enhedslisten er skarpe EU-modstandere, og at vi ønsker en dansk udmeldelse af EU, og helt afviser, at EU kan forbedres og gøres blot nogenlunde tåleligt indefra.
Dette ændrer dog ikke ved, at man nogen gange i den offentlige debat må tage fat om delspørgsmål, og ligesom Per Clausen gør, i de tilfælde du nævner, prøve at kæde enkeltsager som sommerens mediehistorie om domstolen og udlændingepolitikken sammen med grundlaget for EU i form af de overnationale traktater og markedskræfternes overherredømme gennem varernes, arbejdskraftens, serviceydelsernes og kapitalens fri bevægelighed.
Ved at kæde enkeltsager og groteske eksempler som kommissionens og domstolens magtarrogance med videre sammen med resten af EU-grundlaget så skaber man faktisk nye og flere EU-modstandere, end hvis befolkningen blot får indtrykket af endnu en uheldig enkeltsag fra Bruxelles.
Det er faktisk også den måde, som man hyppigt ser Folkebevægelsen mod EU argumentere på, og her kan man jo glæde sig over, at flere og flere (men stadigt for få) Enhedslistefolk i disse år aktivt tilvælger netop Folkebevægelsen mod EU og gør et stort stykke arbejde heri.
Så kære Enid, selvom Enhedslisten også i mine øjne gerne måtte råbe lidt højere op om, at en dansk udmeldelse faktisk er at foretrække, så er vi bestemt enige og bør kunne samarbejde uden polemik og mistro. Til glæde for EU-modstanden og Folkebevægelsen mod EU.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278