Er uligheden blevet så stor i Danmark, at det er blevet ok at krænke de svages retssikkerhed?
af Lena Bæk Michelsen, Blommenslyst
- Er syge/handicappede frataget deres basale juridiske rettigheder?
- Hvor langt vil kommunerne/ministre gå for at undgå at tildele førtidspen-sion/hjælpemidler til dem, der har behov?
Ovenstående lyder bestemt ikke til at være en del af velfærdsdanmark - men det er det!
Det eneste man behøver, er en sociallægeerklæring som siger, at borgeren ikke er så syg som sygehuse/egne læger/specialister siger. Derfor sidder der i landets kommuner mange sociallæger - kun til dette formål!
Og det mest skræmmende i dette er, at de såkaldte sociallæger er fritaget fra deres lægeløfte. Det betyder, at de bruger deres uddannelse til at udfærdige sociallægeerklæringer/lægejournaler, men er ikke underlagt deres lægeløfte - det er krænkelse af retssikkerhed så det klodser. (Det medfører at der ikke er nogen klageinstans til behandling af de lægelige skøn, da patientklagenævnet ikke dækker disse klager.)
I min egen sag fik jeg i 2006 afslag på pension på baggrund af en sociallægeerklæring. Det sociale Nævn stadfæstede kommunens afgørelse.
Bagefter erkendte Odense Kommune, at sociallægen havde brugt lægepapirer, der ikke var mine, omtalt mine diagnoser vildledende, undladt diagnose med videre. Derfor var hele grundlaget i min sociallægeerklæring vildledende, urigtigt og mangelfuldt.
Alligevel fastholdt kommunen det lægelige skøn, som var, at det måtte være psykisk, trods klare speciallægeerklæringer blandt andet fra ledende overlæge på Aalborg sygehus, som sagde jeg havde et sjældent fysisk handicap).
Jeg er i besiddelse af intern mail fra Odense Kommune, som omtaler denne ledende overlæge som medicinsk kontroversiel, og sår tvivl om to af kommunens egne ergoterapeuter, to uafhængige reumatologer og min diagnose. Alt sammen for at undgå at tildele mig den hjælp jeg har behov for.
I 2008 - efter et år uden offentlig forsørgelse - vælger kommunen at sende mig til psykiater. Han udelukker psykisk sygdom, og samtidig konkludere han, at sociallægens skøn ikke var lægefagligt muligt.
Derefter gik det enormt stærkt med at til kende mig førtidspension (læs: forsøge at lukke munden på mig).
Tilbage står jeg med et tab på cirka 100.000 kroner, svarende til manglende pensionsudbetaling i 2007. Et tab jeg ikke kan få dækket.
Min historie er desværre ikke enestående. Jeg står gerne frem - og kan henvise til flere i sammenlignelig situation. Desværre også folk, som stadig sidder i saksen og kommer tættere på økonomisk ruin.
Af nyttige links kan henvises til;
www.folketinget.dk/..519/index.htm - www.benny-g.dk - www.k10.dk
Desuden er der yderligere omkring min sag her.
Endelig kan jeg oplyse, at læge Jytte Hestbech har politianmeldt Sundhedsstyrelsen og Patientklagenævnet, desværre uden resultat pt, da Politiet ikke går videre med sagen.
En lille gruppe af ramte borgere har desuden fået foretræde for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget på Christiansborg ; www.borgersagsbehandling.underskrifter.dk
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278