Appel til USA¤¤s udenrigsminister Hillary Rodham Clinton og ministeren for ¤¤hjemlandets sikkerhed¤¤ Janet Napolitano om at give besøgsvisum til hustruerne til de fem fængslede cubanske antiterrorister i USA
fra Dansk-Cubansk Forening
Til USA`s udenrigsminister og ministeren for 'hjemlandets sikkerhed.
Deltagerne i Dansk-Cubansk Forenings generalforsamling glæder sig over, at Amnesty International retter en indtrængende appel til de amerikanske myndigheder om at leve op til internationale humanitære normer og tillade, at Adriana Pérez og Olga Salanueva kan besøge deres mænd, som er fængslet i USA.
Medlemmerne af Dansk-Cubansk Forening støtter denne appel og udtaler sin fortørnelse over, at ikke blot sidder de fem cubanske antiterrorister: René González, Gerardo Hernández, Fernando González, Antonio Guerrero og Ramn Labanino uretfærdigt fængslet. Dertil nægtes René González og Gerardo Hernández mulighed for at se deres hustruer og børn - og omvendt.
Den vilkårlighed, som prægede argumenterne i retssalen i Miami, og som ledte til, at de fem helt uretfærdigt blev idømt tilsammen fire gange livstid plus 77 år i USA's fængsler, går igen i forbindelse med afvisningen af at give besøgsvisum til hustruer og familiemedlemmer til to af de fem fængslede.
I januar i år var det niende gang, at Adriana Pérez og Olga Salanueva fik afslag på at besøge deres mænd. Begrundelserne veksler. Denne gang har Afriana Pérez fået afslag med den begrundelse, at hun lever i Cuba, der af USA er betegnet som 'et land, der støtter international terrorisme'.
Bortset fra at det usandt, så holder argumentationen heller ikke, idet hustruerne til tre af de fængslede, som også lever i Cuba, faktisk får besøgsvisum.
Begge kvinderne har ved tidligere ansøgninger fået afslag med den begrundelse, at de er en trussel mod USA's nationale sikkerhed. Det er en fuldstændig horribel påstand. End ikke deres fængslede mænd var en trussel mod USA's sikkerhed, hvilket under retssagen blev bevidnet af flere højtstående officerer og generaler fra USA's militær.
Vi håber, at denne umenneskelige handling mod familierne til to af de fem fængslede er en reminiscens af den tidligere Bush-administrations håndtering af sagen, og at USA's nye regering vil ændre praksis og straks udstede de ønskede besøgsvisa.
Tilsvarende ser vi frem til, at USA's Højesteret beslutter at tage sagen til behandling, sådan som de fem fængslede og deres advokater har bedt om.
Vi henviser i den forbindelse til, at hundredevis af støttegrupper i hele verden og talrige internationale og juridiske fora - herunder FN's ekspertpanel vedrørende vilkårlig fængsling - har kritiseret den oprindelige retssag i Miami for ikke at være fair og leve op til internationale normer for retssikkerhed.
Vedtaget på generalforsamling 28. april.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278