Vi undskylder, at vi så inderligt også ønsker at se nyheder, tegneserier og andre programmer på vores eget sprog
fra Foreningen for Kurdiske Studerende og Akademikere (FOKUS-A)
Undskyld Danmark, vi ville ikke i søgelyset. Vi hedder bare Roj TV.
Kurdere tager nu sagen i egen hånd og udsender hermed den erklæring, der er blevet krævet af Fogh nu i lang tid i nyere politisk historie: Vi siger undskyld!
Vi undskylder for, at alt det, vi ønskede, var, hvad andre folk - uanset egen stat eller ej - får og har retten til, nemlig retten til menneskerettigheder.
Vi undskylder os for at sætte ytringsfrihed så højt op i ønskelisten, mens mange andre har 'flere penge', 'større kredit', 'bedre lån' øverst i deres lister. Vi undskylder over at være en stopklods for Tyrkiets EU-medlemskab, idet Erdogan og hans stat øjensynligt har alle kvalifikationer(!), men nu også bliver bedt om at anerkende os.
Vi undskylder os for ikke at have et lige så stort ego som den tyrkiske premierminister og at sætte vores eget folk over andre ved udsagn som: 'Enten elsker du, ellers også forlader du!'
Sidst, men ikke mindst, skal vi undskylde, at vi så inderligt også ønsker at se nyheder, tegneserier og andre programmer på vores eget sprog uden at skulle lytte til den tyrkiske nationalsang hver morgen.
Det har været imod vores vilje, at den globalpolitiske arena har brugt vores tv-kanal, Roj TV, som et Monopoly-hus i forhandlinger over og under bordet. Dette politiske spil, som i bund grund handler om grundlæggende værdier og principper, stiller følgende spørgsmålstegn:
Er menings- og ytringsfriheden værdier, som 'omfatter frihed til at hævde sin opfattelse uden indblanding og til at søge, modtage og meddele oplysning og tanker ved et hvilket som helst meddelelsesmiddel og uanset landegrænser' - eller er der i virkeligheden tale om goder, som statslige magter kan øse af, når modtageren tjener statens eller statsoverhovedernes interne eller individuelle formål?
Hvis det er førstnævnte, er vi ikke gal på den, når vi opfordrer den danske medieverden til at værne om pressefriheden - på samme måde som den nationale front, der blev dannet i forbindelse med Muhammedkrisen - og til at præsentere Roj TV i medierne i et mere nuanceret billede.
Hvis det er sidstnævnte, er vi galt på den, og vi undskylder misforståelsen!
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278