27 Feb 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Flagdagen - misforstået fædrelandskærlighed

Flagdagen - misforstået fædrelandskærlighed

Tirsdag, 08. september, 2009, 00:00:00

Folketingets forsøg på at behage USA har gjort Danmark medskyldig i krigsforbrydelser og forbrydelser imod menneskeheden

af Chris Bay, Socialistisk Ungdomsfront, Viborg
Den 5. september afholdtes 'Soldaternes flagdag', en hyldest til de danske soldater der har gjort tjeneste i udlandet.
Denne hyldest af krigere er dybt uheldig, og på mange måder direkte udemokratisk.
Vi burde være så civiliserede, at angrebskrige var en ting fra fortiden, specielt når det gælder 'fjender', der aldrig har udgjort en fare imod Danmark.
Faktum er, at vi har invaderet to suveræne stater, der aldrig her truet eller udgjort en fare for Danmark. Der var ingen masseødelæggelsesvåben i Irak, og Al Qaeda har fået flere tilhængere i Afghanistan, Iran og Pakistan.
Folketingets forsøg på at behage USA har gjort Danmark medskyldig i krigsforbrydelser og forbrydelser imod menneskeheden.
Arrangørerne bag Soldaternes Flagdag lægger meget vægt på, at man ikke skal tage stilling til, om krigene er berettigede eller ej. Men i stedet skal man støtte de soldater, der kæmper for Danmark.
Godt nok er jeg stor fan af H.C. Andersen og rødgrød. Men det er ikke noget, jeg vil sende andre i døden for, specielt ikke når min rødgrød aldrig var i fare!
Man skal også huske på, at mennesker dør ikke af krigserklæringer. Men mennesker dør, når andre mennesker slår dem ihjel. Derfor skal man ikke hylde de udsendte soldater, da de har mindst ligeså meget blod på hænderne som politikerne på Christiansborg.
Selvom at man 'bare' passer sit job, så gør det ikke den ugerning, det er at tage et andet menneskes liv, mere korrekt. Den enkelte soldat har også et personligt ansvar, når han trykker på aftrækkeren.
Jeg håber, at danskerne snart dropper denne misforståede fædrelandskærlighed og får sat en stopper for Danmarks deltagelse i masse-mordet på tusinder af medmennesker.
Ligeledes håber jeg, at de danske 'jens`er' indser, hvem de arbejder for. Og kollektivt lægger våbnene fra sig.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


08. sep. 2009 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:04

Idekamp