18 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Svar på tvivl

Svar på tvivl

Tirsdag, 22. september, 2009, 00:00:00

Arbejderens holdning udtrykkes gennem ledere. Debatindlæg i Arbejderen eller enkeltpersoners udtalelser til avisen er ikke nødvendigvis udtryk for Arbejderens holdning

af Birthe Sørensen, redaktør
I et indlæg i Arbejderen den 19. september stiller Karsten Søberg nogle spørgsmål til Arbejderens dækning af sagen omkring de irakiske asylansøgere i Brorsons Kirke. Jeg skal forsøge at besvare dem.
Karsten Søberg spørger, 'hvorfor det fremhæves, at kirkens hellige rum er blevet krænket, når Arbejderen med flere er imod kirken som statsinstitution og religion i almindelighed?'
For det første vil jeg gerne understrege, at Arbejderens holdning udtrykkes gennem vores ledere. Debatindlæg i Arbejderen eller enkeltpersoners udtalelser til avisen er ikke nødvendigvis udtryk for Arbejderens holdning.
Jeg tror ikke, at vi på lederplads har udtrykt noget om, at kirkens hellige rum er blevet krænket, men det kan sagtens have stået i avisen.
For det andet, selv om Arbejderen skrives ud fra en videnskabelig og materialistisk verdensopfattelse, og selv om vi mener, at guder kun eksisterer i menneskers bevidsthed, er vi ikke som sådan imod religion eller imod religiøse mennesker. Vi anerkender, at begge dele eksisterer.
Det er vores opfattelse, at religion er en privatsag, og vi går derfor ind for en adskillelse mellem kirke og stat.
Om man synes, at kirken er et særligt helligt rum, vil nok afhænge af, om man selv er religiøs. Vi anerkender, at for religiøse mennesker er kirken et særligt helligt rum, og at der i Danmark har været en århundredlang tradition for at respektere dette.
Ligeledes spørger Karsten Søberg, om 'Arbejderen fremover vil støtte, at asylansøgere sendes ud af landet, så snart deres sag er afgjort som åbenbart ubegrundede? Så de ikke lever og sætter børn i verden under disse kummerlige vilkår i årevis?'
Det er Arbejderens opfattelse, at den nuværende asyllovgivning, som er vedtaget i Folketinget, er alt for restriktiv, og at den på en række områder ikke er i overensstemmelse med anbefalingerne fra FN.
Vi går på ingen måder ind for åbne grænser, men vi mener, at der er brug for en mere human flygtningepolitik. Blandt de afviste asylansøgere har der været mange sager, hvor det er svært at forstå, at de er 'åbenbart ubegrundede'.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. sep. 2009 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:04

Idekamp