Dyrenes Beskyttelse undrer sig over, at forbruget af æg fra burhøns er steget med 15 procent på et år, og at danskerne tilsyneladende har glemt dyrevelfærden
af Ruth Dalsgaard, De Grønne, Ulfborg.
Men det er ikke så mærkeligt, at der netop spares på maden, når pengene bliver små. Økonomisk krise, arbejdsløshed og truende tvangsauktioner får danskerne til at købe det billigste, hvilket ofte også er det dårligste køb.
Problemet med buræg er, at produktionen overhovedet er tilladt. Alt for mange dyr går på et for lille areal, så derfor er det mere rentabelt end fremstilling af skrabeæg, æg fra fritgående høns og økologiske æg, hvor pladsforholdene for dyrene er bedre.
Desuden er prisfastsættelsen forkert. Vi skal have en politik, hvor de sunde, etisk fremstillede og mindst miljøbelastende varer er billigst, og de i enhver henseende uforsvarlige varer er dyrest.
Dyrevelfærd skal sikres ved lov og ikke være afhængig af økonomiske interesser eller være op til den enkeltes frie valg.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278