Samtidig gav kommunen afslag på pension med den begrundelse, at de mente, at jeg kunne blive rask nok til at klare et fleksjob
fra Thorbjørn Fritzbøger, Otterup
Til statsministeren.
Jeg skriver til dig fordi jeg er fuld af harme. Jeg vil gerne høre, hvordan statsministeren vil forsvare, at politikere skal have ministerpension resten af livet, uanset om de har andre indtægter.
Men almindelige danskere, der har været så uheldige at komme til skade, kan ikke få førtidspension, men skal derimod tvinges til at arbejde i et fleksjob uanset, at det er smertefuldt. Hvis de ellers kan finde et fleksjob.
Bør der ikke være samme regler og vilkår for politikere som almindelige mennesker? Min historie er følgende.
Jeg fik knust to ryghvirvler for 11 år siden, og har prøvet en masse forskellige fleksjobs, det har været meget smertefuldt, og jeg har hver gang mistet jobbet igen, fordi jeg ikke kunne klare det i længden.
Jeg har søgt pension to gange. Kommunen havde ikke noget grundlag for at give afslag, men tre måneder senere startede jeg i behandling på rygcentret i Ringe.
Afslag på afslag
Kommunen lokkede mig til at komme op på kontoret og skrive under på en ny pensionsansøgning ved at sige, at det var en fejl, at de havde sat mig på bistandshjælp, da jeg søgte pension. Så hvis jeg lige kom op og skrev under på nogle papirer, ville jeg få ledighedsydelse med tilbagevirkende kraft.
Jeg ankede afslaget og medsendte et papir fra rygcentret i Ringe, hvor de skrev, at de måtte opgive at afhjælpe problemerne i min ryg. Dette brev var ankenævnet dog nødt til at se bort fra, da det var kommet efter datoen for min ansøgning.
Ankenævnet rådede mig i en telefonsamtale til at søge igen, dette gjorde jeg, men fik endnu et afslag. Jeg ankede igen, men kommunen fik medhold.
I en telefonsamtale med den nye sagsbehandler fremgik det, at hun ikke havde læst hele sagen, da hun ikke vidste, at der lå en ansøgning, som jeg ikke havde fået svar på, og så en ny tre måneder senere - med afslag begrundet med papiret fra rygcentret.
I klemme
Jeg har udviklet nogle alvorlige psykiske problemer i løbet af de ni år i den gamle kommune og fik psykologhjælp. Min psykolog søgte på mine vegne om flere timers behandling, men det blev afslag med følgende begrundelse:
'Vi giver afslag på flere timer, da vi ikke mener, det vil føre Thorbjørn tættere på arbejdsmarkedet'.
Samtidig gav kommunen afslag på pension med den begrundelse, at de mente, at jeg kunne blive rask nok til at klare et fleksjob.
Efter råd fra blandt andet min psykolog flyttede jeg til en anden kommune og fik endnu et fleksjob, som jeg nu har mistet. Den nye kommune vil sende mig gennem hele turen igen, hvilket jeg ikke føler, jeg kan klare.
Mine rygproblemer kan der ikke gøres noget ved, og mine psykiske problemer, vurderer min psykolog, er så alvorlige, at jeg ikke kan blive psykisk rask nok til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Men dette er åbenbart stadig ikke nok til at få pension.
Hvor syg skal man dog være? Død?
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278