Regeringens definition af en ghetto er dens eget påfund og afspejler ikke nogen national eller international definition af ghettoer. Vi har ikke ghettoer i Aalborg
af Integrationsrådet i Aalborg Kommune
Integrationsrådet i Aalborg Kommune har med stor undren konstateret, at Aalborg tilsyneladende pludselig har fået to ghettoer. I hvert fald hvis man skal tro regerin-gens ghettoliste.
Regeringen har målt landets boligområder i forhold til tre parametre: andelen af indvandrere og efterkommere, andelen af beboere uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet og andelen af beboere, der er dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Og ud fra disse tre parametre er der altså én vej og et boligområde i Aalborg, der kan beskrives som en ghetto.
Men denne definition er regeringens eget påfund og afspejler ikke nogen national eller international definition af ghettoer. Vi har ikke ghettoer i Aalborg
Det er rigtigt, at der er områder, også i Aalborg Kommune, hvor der er en koncen-tration eller overvægt af etniske minoriteter, førtidspensionister og borgere med relativt lave husstandsindkomster, men det er ikke rigtigt, at der i Aalborg Kommune findes ghettoer.
Det er ikke fair, at et område skal defineres som ghetto, fordi der bor forholdsvis mange flygtninge og indvandrere. Det er heller ikke fair, at et område skal defineres som ghetto, fordi den gennem-snitlige indkomst måske ikke er så høj. Vi har ikke brug for ghettoer i Aalborg
Det er tilsyneladende blevet et landspolitisk must, at have et ghetto-område i en-hver større dansk by. Men i Aalborg Integrationsråd siger vi nej tak til ghettoer!
Vi opfordrer til, at der hverken påduttes vores by »ghettoer« eller at borgerne overtager denne tanke og opfatter områderne som ghettoer. Der kan aldrig komme noget positivt ud af ghettobetegnelsen. Den kan kun bruges til at skabe frygt, afstand, bekymring og stigmatisering af dem, som tilfældigvis bor der.
Frygt og utryghed kommer oftest af uvidenhed, og i Integrationsrådet opfordrer vi derfor alle til at bruge et par timer af efterårsferien på at gå en tur i Løvvangen eller på Sebbersundsvej, hils på folk, oplev stemningen, kom i dialog med beboerne her – og dan dit eget indtryk af områderne.
I integrationsrådet stiller vi meget gerne op til debat og dialog om, hvordan vi sikrer, at alle borgere i Aalborg kan føle sig trygge, glade og stolte ved vores smukke, spændende og mangfoldige by – uden ghettoer!
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
![](https://arbejderen.dk/sites/default/files/mobile_pay_arb.png)
87278