04 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Danskerne vælger kød frem for miljø

Danskerne vælger kød frem for miljø

Onsdag, 24. november, 2010, 12:18:36

Jeg har endnu aldrig hørt nogen sige: »Lad den røde bøf ligge og tag en grøntsag for miljøets skyld!«

 af Katrine Stargaard, gymnasieelev, Faaborg

Vi danskere stræber efter at være miljøbevidste, men er vi villige til at ofre noget for det?

Danske politikere råber op om, hvor godt Danmark gør det med hensyn til miljø. Spørgsmålet er så bare, om vi virkelig gør det så godt?

Danskerne har rekord i kødforbrug, som medfører et stort CO2-udslip. At spise et kilo kød svarer til at køre 130 kilometer i bil. Man hører ofte folk sige: »Lad bilen stå og tag cyklen for miljøets skyld!«

Jeg har endnu aldrig hørt nogen sige: »Lad den røde bøf ligge og tag en grøntsag for miljøets skyld!«

Danskernes kødforbrug er over 50 procent større end Tysklands og over dobbelt så stort som Sveriges, Norges og Finlands.

Som vegetar forstår jeg udmærket, hvorfor det forholder sig sådan. Det er nærmest umuligt at få et vegetarisk måltid i Danmark, og de danske politikere lukker øjnene for dette emne.

Jeg har konfronteret en lokal politiker med problematikken, men fik besked på, at det ikke kunne ændres, da efterspørgslen efter vegetarisk mad ikke var stor nok. Men hvordan kan det så fungere for vore nabolande?

Den danske befolkning og politikerne burde åbne øjnene og indse, at 18 procent af den danske CO2-udledning kommer fra animalsk fødevareindustri.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


24. nov. 2010 - 12:18   30. aug. 2012 - 19:21

Læserbrev