»Vi skal være herrer i eget hus…« Men hvis danskerne skal være herrer i eget hus, kræver det, at Danmark træder helt ud af EU, og det vil Peter Skaarup og DF ikke.
af Egon Thomsen, Hamborg
Onsdag den 10. marts bliver Peter Skaarup (DF) interviewet til TV-Avisen i forbindelse med, at en EU-dom højst sandsynligt vil tvinge Danmark til at ændre de stramme udlændingeregler.
Indslaget varer tre minutter og fire sekunder. Det er sjældent at opleve en politiker sige så meget vrøvl og komme med så mange selvmodsigelser på så kort tid. Det kan ingen anden politiker end Peter Skaarup.
Blandt andet siger Peter Skaarup: »Vi skal være herrer i eget hus og bestemme selv på det her område. Det er folkestyre.« Det har han helt ret i. Men et flertal i den danske befolkning har ved en folkeafstemning i 1986 besluttet, at sådan skal det ikke være.
Dog blev beslutningen truffet med bind for øjnene. Den aktuelle dom er et resultat af den fri bevægelighed for personer. Hvis danskerne skal være herrer i eget hus, kræver det, at Danmark træder helt ud af EU, og det vil Peter Skaarup og DF ikke. Derfor er det stærkt selvmodsigende.
ønsketænkning
Peter Skaarup vil gerne vælge og vrage mellem de domstolsafgørelser, som passer DF. Men sådan spiller klaveret ikke i EU, og det burde han egentlig vide. Hele EU’s eksistensberettigelse er netop ensretning og totalharmonisering af medlemslandene på flere og flere områder.
Derfor er det ønsketænkning fra Peter Skaarup, som ikke har bund i virkeligheden.
I samme interview påstår han, at vi i Danmark kan nægte at følge afgørelser fra EU-domstolen, og fremhæver i den forbindelse Norge, som ofte nægter at implementere EU’s direktiver og forordninger.
Til Peter Skaarups orientering kan det oplyses, at Norge slet ikke er medlem af EU, men har underskrevet en EØS-aftale, som indebærer, at Norge ikke er underlagt EU-domstolen i samme grad som EU-landene.
mod bedre vidende
Endelig udtaler Skaarup, at »Danmark er et selvstændigt land, der selv kan bestemme.« Enten er Peter Skaarup meget uvidende om det, han snakker om, eller han snakker mod bedre vidende.
Danmark er netop ikke et selvstændigt land og har ikke været det siden den 1. januar 1973, da Danmark trådte ind i EF. Det er tilsyneladende ikke gået op for Peter Skaarup, at de danske politikere igennem tiden har misbrugt deres mandat til at deltage i et fælles marked, for i stedet at lave i en statsdannelse, hvor de nationale demokratier bliver smadret af en centralregering i Bruxelles.
Peter Skaarup er sikkert af den type mennesker, som trækker i døren, selvom der med store fede bogstaver står »Tryk«, og venter på, at nogen kommer og hjælper ham ud.
Det lover ikke godt for en kommende folkeafstemning om euroen, hvis Peter Skaarup skal argumentere for et nej.
Kære DF! I har da et par enkelte, velorienterede og troværdige folk i partiet. Kan I ikke venligst sende dem på banen og holde Peter Skaarup langt i baggrunden.
Interviewet med Peter Skaarup var et nyt kapitel i Kejserens nye klæder, som dokumenterede, at Peter Skaarup absolut intet har på, og da slet ikke er klædt på til at tale om EU.
Her er hele interviewet:
Peter Skaarup: »Det må være sådan, at vi er herre i eget hus. Det vil sige hvis man ønsker en stram udlændingepolitik, så kan man for eksempel stemme på Dansk Folkeparti.
Hvis man ønsker en svagere udlændingepolitik, ja, så kan man stemme på Enhedslisten eller Socialdemokraterne, og så bestemmer de danske vælgere dermed, hvordan udlændingepolitikken skal være.
Nu ser vi så en tæppebombning fra EU, hvor man altså vil ind og beslutte, at nu skal reglerne ændres på det ene, det andet og det tredje område, ud fra nogle konkrete sager ved Domstolen, og det er uheldigt. Det skal vi gøre op med. Vi skal være herre i eget hus, og bestemme selv på det her område. Det er folkestyre.«
Kurt Strand: »Det lyder, som om man som politiker kan vælge og vrage mellem den her domstolsafgørelse kan vi godt lide, den her kan vi ikke lide. Men sådan er det jo ikke. Lov er vel stadigvæk lov.«
Peter Skaarup: »Lov er lov, men Domstolen er meget aktivistisk, må vi godt nok sige. Landene diskuterer løbende, hvordan man skal følge op på det, som EU foretager sig. For eksempel i Norge og i mange andre lande er man jo dybt skeptiske over for forskellige direktiver og nægter at implementere dem.
På samme måde kan vi jo også i Danmark sige, vi nægter altså at følge afgørelse fra EU-domstolen, som i den grad sætter vores egen politik, vores egen suverænitet på spil. Det er ikke et spørgsmål, om vi vil have den ene eller anden udlændingepolitik, men det er et spørgsmål om, at vi selv kan bestemme. Det er et selvstændigt land, Danmark, der selv kan bestemme.«
Kurt Strand: »Med selv at bestemme, der mener du, at den her afgørelse, eller andre afgørelser fra EU-domstolen, dem skal Danmark ikke følge?«
Peter Skaarup: »Det mener jeg faktisk ikke, at Danmark skal. Danmark skal markere, at vi ønsker selvstændigt at have vores egen udlændingepolitik.«
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278