23 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Klimadebatten sparket ind i valgkampen

Klimadebatten sparket ind i valgkampen

Torsdag, 01. september, 2011, 09:27:50

Der er op mod 200.000 job at hente ved at satse på vedvarende energi og en udfasning af fossile brændsler – foruden øgede eksportmuligheder for dansk erhvervsliv.

Enhedslisten, SF, Socialdemokraterne, Radikale og Kristendemokraterne var repræsenteret, da Greenpeace sparkede klimaet ind i valgkampen på Christianshavn. Her er det Ida Auken fra SF.
Greenpeace

fra Greenpeace

Onsdag morgen den 31. august klokken syv sparkede Greenpeace klimaet ind i valgdebatten med valgkaffe for morgenfriske politikere og vælgere – morgenkaffe for 100 procent vedvarende energi i Danmark

Kaffen kunne nydes til synet af et 20 meter højt træ ved Christians Kirken på Christianshavn i København.

Træet er udsmykket med regnbuefarvede paraplyer som symbol på behovet for og fordelene ved at satse på en omstilling af det danske energisystem til 100 procent vedvarende energi.

Flere politikere kom forbi til morgenkaffe og satte deres underskrift på en stor dråbe i menneskehøjde for på den måde at tilkendegive, at de vil have klimaet ind på valgdagsordenen, og at de bakker op om 100 procent vedvarende energi i den danske  el- og varmesektor allerede i 2035.

Blandt underskriverne er blandt andet Ida Auken (SF), Per Clausen (Enhedslisten), Uffe Elbæk (Radikale), Thomas Bøgh (Socialdemokraterne), Kirsten Hasberg (Kristendemokraterne), Lone Loklint (Radikale), Gorm Gunnarsen (Enhedslisten), Marianne Frederik (Enhedslisten), Lotte Wassini (SF), Anne Grethe Holmsgaard (SF), Aron Henning (Kristendemokraterne) og Jacob Hartmann (Københavns Kommune).

Tidligere havde Johanne Schmidt Nielsen (EL) som den første politiker i valgkampens hede haft mod til at stå helt fast på, at vi skal løse klimaproblemerne, og at de politiske løsninger skal være bundet op ved lov.

En omstilling til 100 procent vedvarende energi er både en del af løsningen på den økonomiske krise, vi står i lige nu, og klimakrisen.

Der er op mod 200.000 job at hente ved at satse på vedvarende energi og en udfasning af fossile brændsler (kul, olie og gas) – foruden øgede eksportmuligheder for dansk erhvervsliv.

Det viser blandt andet Ingeniørforeningens »Klimaplan 2050«.

Vi vil følge op på underskriftindsamlingen blandt politikere ved at sende en mail til alle kandidater til Folketinget i hele landet med opfordring til at bakke op om, at klimaet skal ind på valgdagsordenen, og at Danmarks el- og varmesektor skal omstilles til 100 procent vedvarende energi allerede i 2035.

Resultatet af underskriftindsamlingen bliver offentliggjort fire dage før valgdagen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


01. sep. 2011 - 09:27   30. aug. 2012 - 19:15

Kommentar