38 procent angiver at have været udsat for trusler om vold på deres arbejdsplads indenfor det sidste år, og 15 procent angiver rent faktisk at have været udsat for vold indenfor det sidste år.
fra medarbejderne i Region Hovedstadens Psykiatri v/psykolog Simon Heide Petersen, social- og sundhedsassistent Sunneva Breyt Pedersen, sygeplejerske Karen Margrethe Roth og arbejdsmiljørepræsentant Arne Olsen
Den nye spareplan, der forventes at blive vedtaget af Hovedstadens Regionsråd den 20. september, og som blandt andet kommer til at berøre Region Hovedstadens Psykiatri, vækker stor bekymring blandt medarbejderne.
Nedenstående opsummerer vi vores bekymringer:
* Medarbejderne oplever et stort antal omstruktureringer, fusioneringer og nedlukninger af afsnit, afdelinger og centre som meget frustrerende.
Det giver dårlig trivsel, generel utryghed, og den fornødne arbejdsro mangler i et sådant omfang, at patientarbejdet lider under dette.
* Der er et øget krav om dokumentation uden tilsvarende tilførsel af økonomiske midler, hvilket giver mindre tid til det kliniske arbejde til skade for patienterne.
Tragiske historier
* Medarbejderne ser med stor bekymring på den type af historier fra psykiatrien, der i større og større omfang finder vej ud i medierne. I flæng kan nævnes:
Brug af overdreven tvang i psykiatrien på grund af manglende personalemæssige ressourcer, manglende tilbud til patienter med Binge Eating Disorder, at komplicerede patienter ikke i tilstrækkelig grad kan henvises til specialiserede enheder, og at flere patienter bliver »tabt på gulvet« og i flere tilfælde er det endt med, at politiet er blevet indblandet, ofte med en tragisk udgang for patienten.
Disse historier er tragiske, og vi forudser, at der fortsat vil tegne sig et meget negativt billede af psykiatrien og dens brugere hos befolkningen. Set i dette lys undrer det os meget, at besparelser på området ser ud til at være blevet en tilbagevendende begivenhed.
Trivsel
* Der er – så vidt vi er orienterede – ingen faglige argumenter i forhold til de bebudede besparelser – kun økonomiske, og derfor må disse betragtes som en forringelse af den hjælp, den psykisk syge kan få.
Der er i Region Hovedstadens psykiatri gennemført en stor Trivselsundersøgelse blandt personalet i foråret 2011, og følgende tal derfra burde mane til eftertanke i den nuværende situation:
* Cirka 25 procent af medarbejderne angiver at have været sygemeldt med stress indenfor det sidste år,
* 38 procent angiver at have været udsat for trusler om vold på deres arbejdsplads indenfor det sidste år, og at
* 15 procent angiver rent faktisk at have været udsat for vold på deres arbejdsplads indenfor det sidste år.
Disse tal er bekymrende, og en sandsynlig konsekvens af dette vil være, at det fremover kan blive svært at fastholde kompetent og engageret personale. Det giver sig selv, at kvaliteten af pleje og behandling under sådanne arbejdsforhold med stresset personale forringes betydeligt.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278