Det bliver ikke specielt troværdigt, når budskabet bringes af en finansminister, der lige har præsenteret os for et budgetunderskud for 2012 på 87 milliarder kroner.
af Jann Worm Pedersen, Odder
I de forløbne år har det for Venstre været vigtigt at fremstå troværdigt, hvilket man jo kun kan være enig i.
Under det lange forløb til udskrivningen af valget, har det heller ikke skortet på diverse venstrepolitikeres advarsler om oppositionens utroværdighed.
Det gentages igen og igen, at oppositionen vil føre en uansvarlig økonomisk politik og blot udskrive flere skatter, som socialdemokratiske regeringer altid har gjort.
Det er svært at tage alvorligt, når vi har haft de højeste skattestigninger, den højeste skatteprocent og det tungeste skattetryk under borgerlige regeringer.
Det bliver heller ikke specielt troværdigt, når budskabet bringes af en finansminister, der lige har præsenteret os for et budgetunderskud for 2012 på 87 milliarder kroner – og det er endda håbefuldt.
Alle 300 milliarder kroner, regeringen har givet i skattelettelser til den rigeste del af befolkningen, påstår de, er fuldt financieret. Det virker ikke, som om VKO-flertallet har den mindste lyst eller evne til at leve op til den troværdighed, de selv kræver af oppositionspartierne.
Men valget er ikke bare et valg om økonomi, det er i høj grad et valg mellem et socialt ansvarligt samfund, hvor vi alle bidrager efter evne, og et samfund, hvor de mennesker, der har brug for en hjælpende hånd, må betale sig fra det eller klare sig selv. Det er det klare valg.
Men Venstrefolkene bærer trods alt ikke prisen som de mest utroværdige.
Et par citater af Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti:
15. januar 2010: »Det er buschaufføren, kassedamen, smeden, mekanikeren, bankassistenten, hjemmehjælperen… De mennesker skal vide, at står det til Dansk Folkeparti, så er deres efterløn og folkepension ikke i fare.«
1. januar 2011: »Vi vil gerne forbedre efterlønsordningen. Og kan vi ikke det, jamen så er der jo det forlig, som der er i dag – og som jo faktisk kun er fire år gammelt.«
Det er da et løftebrud, der er til at tage på, selv Pia Kjærsgaard kan ikke bortforklare det.
Anders Fogh Rasmussen og Claus Hjorth Frederiksen udtalte, mens førstnævnte endnu var statsminister, at »vi har et åndsfællesskab med Dansk Folkeparti«.
Må vi andre så være fri for jeres snak om troværdighed.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278