Vi må håbe, at dækningen af de tidligere og nuværende socialistiske lande bliver bedre både her og der.
af Christian Toubro, Viby Jylland
Onsdag den 30. november kørte der et større tema i denne avis. Et tema om USA og Kina – taget og oversat fra det svenske ugeblad Proletären, Sveriges svar på Arbejderen – og skrevet af Anders Carlsson.
Der skrives blandt meget andet, at Kina om fem år vil være klodens største økonomi, og at Kina i dag er den hurtigst voksende kapitalistiske økonomi.
Hov… Kina er ikke kapitalistisk. Kina er Kina. Nummer 29 på latterlige, borgerlige økonomers rangliste over bruttonationalprodukt (BNP). Det er en liste, som fallitboet USA topper. Mon ikke Folkerepublikken Kina topper både med hensyn til livskvalitet og det, der virkelig er økonomi?
Kina er et fredselskende hjem, der ikke – modsat Danmark for eksempel – fører krig rundt om: Somalia, Irak, Afghanistan… Iran? Støtte til Israel imod Palæstinas prøvede folk.
Kineserne må høre på meget sludder. En republikansk præsidentkandidat, der kalder kinesernes store civilisation for et samfund uden værdier. Al hurlumhejet med nogle systemkritikere, der ikke blev forfulgt alligevel. Røverhistorier om løn- og arbejdsforhold, og nedgørelse af en stor og god vækst.
Næ, fej for egen dør først. Der er mindst 200 gange så mange gode viljer i Kina som i for eksempel Sverige.
Vi må håbe, at dækningen af de tidligere og nuværende socialistiske lande bliver bedre både her og der.
Et er, at raden af borgerlige medier er på nakken af Kina, men i vores egne aviser må de nøgne facts bringes uden omsvøb.
Kina har ikke startet krige. Alle får en uddannelse og et arbejde. Væksten får OECD’s økonomer til at blegne. Fornuftig vækst er mulig. Kinas klimapolitik er mere fornuftig end for eksempel Danmarks.
Jeg kender kinesere – mennesker som du og jeg. Mennesker er vi alle, men kineserne er foran os, må vi erkende.
Der er den trælse pengemagt til forskel. Lad os skabe folkemagt i vores land.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278