Vi kan dårligt opfatte Dansk Byggeris linje som andet end udtryk for umaskeret klassekamp.
Udtalelse
De få håndører, som OK-forhandlingerne gav på timeløn og andre områder, tager vi – naturligvis.
Men det kan ikke ændre på, at denne aftale ikke gør noget ved det altoverskyggende problem, som vi møder ikke bare hver dag men hver eneste dag på byggepladserne – nogle arbejdsgiveres sociale dumping og fusk og fidus med love og regler.
Ved overenskomstforhandlingerne i 2010 var det et centralt krav at få indført et kædeansvar. Det blev dengang afvist af arbejdsgiverne som ulovligt. Denne gang stillede vi krav om, at der skulle indføres trepartsforpligtelser om OK-forhold ved videresalg af byggeopgaver. Det blev også afvist – denne gang af ideologiske grunde.
Vi kan dårligt opfatte Dansk Byggeris linje som andet end udtryk for umaskeret klassekamp. En kamp hvor storentreprenørerne er så kyniske og kolde, at de ikke bare er villige til at forpeste byggepladserne med social dumping blandt de ansatte. Men også til at ofre deres egne medlemmer blandt de små og mellemstore virksomheder.
Når vi anbefaler et nej i urafstemningen, så gør vi det for at sende en klar besked til vores modpart: Vi har forstået signalet, så nu optrapper vi kampen mod social dumping og for lige vilkår og beskyttelse af »den danske model« mod wild west-tilstande.
Det er en kamp, som vi i byggeriet fører sammen med kollegerne i transporten, på det grønne område og inden for restauration, industri og service. På alle områder tager konflikten til, og vi har også oplevet, hvordan den breder sig til hidtil uberørte brancher såsom it-folkene i Prosa.
Vores krav til bekæmpelse af social dumping er gratis for arbejdsgiverne, som vi naturligvis går ud fra er indstillet på at overholde de overenskomster, de har indgået. Det vil ikke koste en bøjet femøre at opfylde dem. Derfor er deres kyniske afvisning et klart udtryk for klassekamp i renkultur.
Stem nej – fortsæt kampen mod social dumpning.
Vedtaget på bestyrelsesmøde i Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening den 8. marts.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278