07 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

“The Cave” – og vestlig arrogance

Læserbrev

“The Cave” – og vestlig arrogance

Den danske dokumentarfilm “The Cave” er en propagandafilm, der – langt fra virkeligheden i Syrien – manipulerer med folks medmenneskelige følelser, skriver Frank Johannesen.

Filmen “The Cave” har netop haft premiere i danske biografer. Den handler om lægen Dr. Amani, der leder et hospital i Ghouta, en forstad til hovedstaden Damaskus. Hospitalet er etableret i en underjordisk grotte som værn mod russiske og syriske bombeangreb. Her behandler Amani og hendes kolleger slemt tilredte krigsofre, ofte spædbørn.

Fra november 2012 var Ghouta besat af islamistiske terrorgrupper, der blev finansieret og bevæbnet af Vesten, herunder Danmark samt Israel og Saudi-Arabien.

Dokumentaren er dansk produceret af Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod og instrueret af syreren Feras Fayyad og er indstillet til en Oscar-nominering. 

Filmen har fået økonomisk støtte af Filminstituttet og TV2 og har fået fine anmeldelser i alle toneangivende medier, herunder i DR.

Men “The Cave” er ikke en dokumentarfilm, men en propagandafilm, der – langt fra virkeligheden i Syrien – manipulerer med folks medmenneskelige følelser. 

For efter at den syriske regeringshær med støtte fra Rusland befriede Ghouta i april 2018, har civile fortalt uafhængige medier om det rædselsregime, de levede under. Fra november 2012 var Ghouta besat af islamistiske terrorgrupper, der blev finansieret og bevæbnet af Vesten, herunder Danmark samt Israel og Saudi-Arabien. De civile fortæller om omfattende tortur, sult og offentlige henrettelser. Og terroristerne sendte dagligt missiler mod Damaskus, og over 10.000 civile blev dræbt.

Det er beskæmmende, at medier og anmeldere holder sandheden skjult bag en maske af vestlig arrogance.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. jan. 2020 - 11:08   13. jan. 2020 - 11:31

Læserbrev

af Frank Johannesen, Valby
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).