08 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Alternativer til tvang i Nøjsomhed

Åbent brev

Alternativer til tvang i Nøjsomhed

Beboergruppen i Nøjsomhed i Helsingør er stærkt modstander kommunens og boligselskabets beslutning om at tvangsfjerne 96 tilfældige familier (300 mennesker) i forbindelse med ghettolisten.

I takt med udviklingen i Nøjsomhed og at vi stille og roligt nærmer os deadline for at komme af ghettolisten, foreslår beboergruppen, at nedenstående alternative løsninger til tvangsflytning af 96 tilfældige beboere i gavllejlighederne tages i betragtning.

Hoved-bestyrelsen ønsker at lytte og skåne beboerne, derfor støtter vi alternative løsninger.

Beboerne ønsker at tage sagen i retten, hvilket vil umuliggøre udførelse af tvangsflytningerne inden oktober 2020, og derfor anbefales nedenstående alternative løsninger. Nedenstående løsninger er lykkedes for flere områder som Ellenkonebakken i Viborg, Husumgård i København og Charlotteager i Høje Taastrup indenfor et år, hvorfor vil det ikke lykkedes for os i Nøjsomhed i Helsingør?

Hvordan ser situationen ud på Nøjsomhed per 2019?

Antal beboere i området (1. januar 2019) er på 1084, det vil sige 84 beboere over “grænsen”, (svarer cirka til 42 lejemål).

Udenfor arbejdsmarkedet (2017-2018) er på 41,1 procent, det vil sige 1,1 procent over “grænsen”, (svarer cirka til 11 beboere = 6 lejemål).

Ikke vestlige baggrund (1. januar 2019) er på 54,6 procent, det vil sige 4,6 procent over “grænsen”, (svarer cirka til 40 beboere = 20 lejemål).

Antal dømte (2017-2018) er på 2,27 procent, det vil sige 0,24 procent over “grænsen”, (svarer cirka til 2,4 beboere = 1-2 lejemål).

Kun grundskole (1. januar 2019) er på 72,7 procent, det vil sige 12,4 procent over “grænsen”, (svarer cirka til 120 beboere = 60 lejemål).

Gennemsnitsindkomst (2017) er på 51,7 procent, det vil sige 3,3 procent over “grænsen”, (svarer cirka til 33 beboere, det vil sige 16 lejemål).

Alternative løsninger

Hovedbestyrelsen ønsker at lytte og skåne beboerne, og derfor støtter vi følgende alternative løsninger:

1. Nej til tvangsflytninger af 96 familier i gavllejlighederne.

2. Frivillige fraflytninger, (dette omhandler mange, der ønsker at flytte ud fra Nøjsomhed). Her kan der arbejdes på følgende to kriterier, der vil få området af ghettolisten indenfor ét år:

  • Antal beboere i området skal under 1000, (dette er muligt, da mange i forvejen ønsker at flytte ud, men blot mangler hjælp til at finde en ny og passende lejlighed udenfor Nøjsomhed).
  • Antal beboere med ikke-vestlig baggrund kommer under 50 procent – her er der tale om cirka 20 lejemål, (dette er muligt, da dette antal af lejligheder med ikke-vestlig baggrund i forvejen ønsker at flytte ud, men blot mangler hjælp til at finde en ny og passende lejlighed udenfor Nøjsomhed).

3. Fleksibel udlejning i kombination med 100 procent anvisningsret.

4. Øget social indsats med hensyn til arbejde og uddannelse.

5. Udførelse af nybyggeri på Nøjsomhed, som kan anvendes som tilgængelighedsboliger, studieboliger, erhverv eller andet.

6. Gavllejlighederne tømmes, men beboerne i gavllejlighederne kan frivilligt vælge imellem:

  • En anden lejlighed i Nøjsomhed/Sydvej.
  • En anden almen lejlighed i Helsingør Kommune.
  • Få lov at flytte tilbage til gavllejligheden efter renoveringen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


02. jan. 2020 - 13:51   02. jan. 2020 - 14:04

Åbent brev

fra Beboergruppen Nøjsomhed
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).