08 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Danmark udenfor EU?

Læserbrev

Danmark udenfor EU?

Har nogen fantasi til at tro, at Mercedes eller andre store firmaer vil nægte at sælge til Europas rigeste og mest købedygtige marked (86 millioner mennesker), spørger Sys Høj.

Fakta er: Storbritannien, Norge, Schweiz, Liechtenstein, Island, Grønland, Færøerne og Danmark udgør tilsammen en befolkning på 86 millioner mennesker. Har nogen fantasi til at tro, at Mercedes eller andre store firmaer vil nægte at sælge til Europas rigeste og mest købedygtige marked?

EU er skabt for de multinationale selskabers velfærd.

Husk, det sydeuropæiske marked sejler: Det ungarske underskud er på 6,2 procent, Cyperns er på 6,6 procent, Portugals på 9,2 procent, Spaniens 9,9 procent, Maltas 10 procent, Kroatiens 12,7 procent, Tjekkiets 13,6 procent, Irlands 15,7 procent og Grækenland med 138 procent.

EU-landene står i kø for at komme ind på det kinesiske marked – som ikke medlem af EU. Tyskland sælger årligt 800.000 biler til Storbritannien og samlet 1,4 millioner til det nordeuropæiske marked.

Chikane: Problemerne ved Irlands og Nordirlands grænse viser den usympatiske og udemokratiske holdning, EU udviser over for briternes demokratiske valg. Vi ved jo udmærket, at EU har konstrueret grænseproblemet – der er ingen problemer mellem Sverige og Norge eller mellem Tyskland og Schweiz!

Alting har sin forklaring. EU er skabt for de multinationale selskabers velfærd. 94 procent af EU-kommissionens vedtægter kommer fra de multinationale selskabers lobby, helt uden om det demokratisk valgte parlament.

Vi forstår derfor, hvorfor Jean-Claude Juncker, arkitekten bag Luxemburgs skattely, var placeret som formand for EU-kommissionen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


17. dec. 2019 - 12:16   17. dec. 2019 - 13:48

Læserbrev

af Sys Høj, Odense
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).