02 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Det store skuespil i Teknik & Miljø-retssagen i Aarhus

Læserbrev

Det store skuespil i Teknik & Miljø-retssagen i Aarhus

Vi kalder det skuespil, da sagen kan bortlede opmærksomheden på den udbredte kriminalitet, som har hersket i afdelingen, skriver Gitte Strandgaard fra Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak.

Det store skuespil opføres nu, hvor den bortviste chef Claus Petersen i byretten er anklaget for bestikkelse. Han skal selvfølgelig dømmes ud fra beviserne som i alle andre sager.

Svindel, mobning og chikane skal frem i lyset og ikke handles af i baglokalerne. Det gælder at kæmpe for et sundt fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Vi kalder det skuespil, da sagen kan bortlede opmærksomheden på den udbredte kriminalitet, som har hersket i afdelingen. Og fjerne opmærksomheden fra de politikere og højtstående embedsmænd i kommunen som vidste, at der var noget råddent, men intet gjorde.

Mobning og chikane er kriminelt og strafbart ifølge arbejdsmiljøloven, men når det er chefer, der mobber ansatte, slipper de som regel fra det, medens de ramte bliver taberne.

Det var, hvad der skete i Teknik & Miljø. Samtidig forsøgte ansatte at gøre opmærksom på ulovligheder og svindel, men blev bekvemt kørt ud på sidelinjen.

De sagde fra og var kritiske og måtte betale med deres job for at sige sandheden. Politiet har end ikke ulejliget sig med at afhøre disse mennesker, som startede sagen. Det er dovent og slapt politiarbejde.

Ja, politiet har været så frække at påstå, at de ikke er part i sagen, når de har tilbudt at vidne i sagen. Selv om de stod frem i medierne, og det endte med, at et samlet Aarhus Byråd har undskyldt og beklaget den usle behandling, de fik.

Skeletterne er væltet ud af skabet under journalist Morten Sviths dygtige afdækning af de skandaløse forhold i oktober 2016. Mobning og korruption har trivedes, medens mange af frygt for deres stilling har tiet stille. Og hvor pengene fosser ud af kassen. Det medførte, at sagen blev overgivet til politiet i slutningen af november 2016, altså for tre et halvt år siden!

Vi blev snydt for den uvildige arbejdsmiljøundersøgelse, som stod i kommissoriet. I stedet har vi set et uskønt forløb, hvor ledende embedsmænd og politikere i kommunen har forsøgt at vaske hænder. Samt et forløb hvor også ledende faglige tillidsfolk har været passive.

Derfor er der brug for en kampagne for ytringsfrihed i kommunen, så ansattes kritik tages alvorligt.

Svindel, mobning og chikane skal frem i lyset og ikke handles af i baglokalerne. Det gælder at kæmpe for et sundt fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Arbejderen har også dækket sagen:

>> Vi kræver stadig retfærdighed

>> Svindel, systemmobning og fyringer

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


25. jun. 2020 - 11:35   25. jun. 2020 - 12:00

Læserbrev

af Gitte Strandgaard, formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, på vegne af bestyrelsen
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).