Kære statsrevisorer.
Det er med dagens børsnotering dokumenteret, at aktier i Dong i 2014 blev solgt for billigt. Værdien, der blev brugt som udgangspunkt for salget blev sat til 31,5 milliarder kroner, selv om Dongs eget årsregnskab på samme tid udviste en egenkapital på 38,2 milliarder kroner.
De nye aktionærer fra 2014 har på kort tid tjent et stort milliardbeløb.
Med dagens børsnotering kan værdien af Dong opgøres til cirka 100 milliarder kroner.
I værdistigningen skal modregnes indskuddet som Goldman Sachs med flere kom med på 13,6 milliarder kroner, men efter det kan det konstateres, at Dongs værdi er mere end fordoblet siden 1014.
De nye aktionærer fra 2014 har således på kort tid tjent et stort milliardbeløb. Alene Goldman Sachs har tjent cirka 10 milliarder kroner, enten ved aktiesalg eller den beholdning, de fortsat har. Det er en forrentning af det indskudte beløb på over 100 procent på godt to år.
Dertil kommer, at ledelsen i Dong fik et optionsprogram, der har givet dem tocifrede milliongevinster. Programmet er tilmed skruet sådan sammen, at jo lavere Dongs værdi blev sat til i 2014, jo større gevinst til ledelsen.
Jeg vil derfor bede jer om at få iværksat en revisionsundersøgelse af forløbet omkring salget af aktier i Dong, herunder ikke mindst
- hvordan kan værdien af Dong blive sat så åbenlyst forkert, da aktierne til Goldman Sachs med flere blev solgt i 2014
- er incitamentsprogrammet til ledelsen i Dong i orden, både i omfang og i særdeleshed ved at en lav værdisætning som udgangspunkt øgede mulighederne for at få en stor gevinst ud af programmet.
Frank Aaen er tidligere medlem af Folketinget for Enhedslisten – og har fulgt sagen om Dong gennem mange år.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278