Det er ikke lang tid siden, at Obama pralede med, at USA bruger mere på militæret, end de 10 næste lande bruger tilsammen.
Sikkerhed kan man ikke skabe for sig selv, det skal gøres sammen med andre for at virke.
Ifølge SIPRI har NATO et militærbudget, der er 14 gange større end Ruslands.
Trods disse kendsgerninger skriver for eksempel American Military News:
"Lederen for den amerikanske strategiske kommando (STRATCOM) Commander Adm. Charles Richard, der fører tilsyn med amerikanske nukleare operationer, advarer om, at der er en "reel mulighed" for nuklear konflikt med Kina eller Rusland."
Hvis USA ønsker at øge sin trussel med atomvåben mod Rusland og Kina, vil man tvinge disse lande til en kraftig oprustning. Det vil mindske velfærden i USA, Rusland og Kina samt i NATO-landene, som USA vil afkræve, at de yder deres og helst køber udstyret i USA.
Man kan ikke skabe sikkerhed på egne betingelser med enorm overmagt. Sikkerhed skabes kun i fællesskab med gensidige nedrustninger, gensidige tilladelser af kontrol, diplomatiske forbindelser, aftaler om at man gensidigt orienterer hinanden om øvelser med mere.
Det skaber ikke fælles sikkerhed, at USA anbringer raketter tæt på Ruslands og Kinas grænser, så et krydsermissil fra Polen kan nå Sankt Petersborg på 5 minutter. Da Sovjet var ved at anbringe raketter i Cuba, truede USA med en tredje verdenskrig. Så dét, som USA absolut ikke vil acceptere, skal Rusland og Kina acceptere. Det er ikke en måde at skabe fælles sikkerhed på.
Sikkerhed kan man ikke skabe for sig selv, det skal gøres sammen med andre for at virke.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278