09 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

EU’s coronahjælpepakke

Læserbrev

EU’s coronahjælpepakke

EU’s coronahjælpepakke skal udelukkende gå til de store multinationale selskaber, der i perioden har mistet indtægter, skriver Anders Liljensøe.

Søndag den 26. april 2020 i P1 Direkte klokken 17:30 fremgik det, at EU’s forventede coronahjælpepakke på ingen måde er på plads. En ting ved vi: Danmark er ikke blandt dem, der vil modtage, men: Til gengæld er vi blandt dem, der skal betale.

I en situation, hvor EU ønsker at fjerne den danske rabat på en milliard og påføre os et ekstra gebyr på fem milliarder grundet Storbritanniens udmeldelse, melder spørgsmålet sig: Hvad er årsagen til de danske politikeres larmende tavshed?

Noget andet er, coronahjælpepakken ikke skal anvendes til hospitalsudstyr og anden form for hjælpemidler til de ramte mennesker i de ramte lande. EU’s coronahjælpepakke skal udelukkende gå til de store multinationale selskaber, der i perioden har mistet indtægter.

I P1 Direkte fremførte den tyske finansminister Olaf Scholz, at han på EU-mødet den 31. maj ville fremkomme med en ændring af den coronahjælpepakke, der tidligere har været på tale.

Olaf Scholz mener, at når EU alligevel planlægger at indføre EU-skat, såvel stats- som kommunalskat fra 2025, så burde EU fremme processen og indføre EU’s skatteministerium nu, så EU selv kan administrere alt, blandt andet coronahjælpepakken. Olaf Scholz mener, at hjælpepakken skal være på cirka 50 milliarder euro. Eller tre tusinde syv hundrede og halvtreds tusinde milliarder gode danske skattekroner.

Nok er nok!

I en situation, hvor EU ønsker at fjerne den danske rabat på en milliard og påføre os et ekstra gebyr på fem milliarder grundet Storbritanniens udmeldelse, melder spørgsmålet sig: Hvad er årsagen til de danske politikeres larmende tavshed?

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


29. apr. 2020 - 13:02   29. apr. 2020 - 13:16

Læserbrev

af Anders Liljensøe, Glamsbjerg
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).