07 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Frigiv min søn

Åbent brev

Frigiv min søn

Hugo Molares, dommer i provinsen Chubut, Argentina, skriver, at hans søn Facundo Molares er fængslet i Bolivia uden grund. “Med henblik på den uretfærdighed, Facundo er offer for, og de ulidelige fængselsforhold, han holdes i, appellerer vi for hans umiddelbare frigivelse, hans fysiske integritet og snarlige hjemkomst til Argentina.”

1 af 1

Til hvem der måtte reagere:

Min søn, Facundo Molares, befinder sig såkaldt “forebyggende anholdt” af det bolivianske regime i det hårdeste og grusomste fængsel i landet, el penal de Chonchocoro i La Paz i omkring 4000 meters højde. Han er blevet holdt i isolation i over to måneder, tilladt en daglig halv times gårdtur og uden noget passende lægetilsyn.

Der findes ingen konkret mistanke mod ham i forhold til almindelig menneskelig opførsel og ingen eksakt og detaljeret beskrivelse af forhold, han vil kunne forsvare sig imod.

Han har problemer med nyrerne, vand i lungerne, voldsomt forhøjet blodtryk og alvorlig tab af syn på det højre øje. Derfor er det vigtigt for ham at blive overført til et hospital med de nødvendige kompetencer.

Facundo opholdt sig i Bolivia, hvor han registrerede det, der foregik inden kuppet, som fotograf for det argentinske tidsskrift Centenario de Argentina, da et akut anfald af nyresvigt tvang ham til at søge hospital. Det var den 11. november, dagen efter Evo Morales’ tvungne afgang fra præsidentembedet.

Min søn var indlagt i 18 dage på Hospital Japonés i byen Santa Cruz de la Sierra, uden nogen officielle anklager imod sig. Han var i coma med respirator, lænket til sengen og overvåget af en politimand, åbenbart i venten på hvad man kunne anklage ham for. Endelig blev han så stoppet ind i en fællesanklage med embedsmænd og almindelige borgere, der havde støttet det nu afgående legitime regime, hvorefter han, syg og imod retslig ordre, blev overført til el penal de Palmasola og siden til Chonchocoro.

Da min kone og jeg rejste til Bolivia i håb om at kunne hjælpe ham, blev vi uden nogen legal grund anholdt af politiet. Vi blev mishandlet og hånet i 25 timer og truet på livet, hvis vi ikke omgående forlod landet.

Lige nu forhandler vi med alle tænkelige autoriteter og organisationer, der arbejder med menneskerettigheder, for at få ham frigivet.

Som resultat heraf ved vi, at det bolivianske regime overtræder alle Facundos menneskerettigheder.

  • Der findes ingen konkret mistanke mod ham i forhold til almindelig menneskelig opførsel og ingen eksakt og detaljeret beskrivelse af forhold, han vil kunne forsvare sig imod.
  • Måden, hvorpå han blev anholdt, var ukorrekt. Grundlag for retslig tiltale var fandtes ikke. Det betyder overtrædelse af paragraf 8.2.b i traktaten fra San José, Costa Rica.
  • Han er alvorligt syg, lig med overtrædelse af paragraf 4.1 i traktaten fra San José, Costa Rica.

Blandt de andre overtrædelser af hans ret til frihed, værdighed og integritet.

Derfor:

Med henblik på den uretfærdighed, Facundo er offer for, og de ulidelige fængselsforhold, han holdes i, appellerer vi for hans umiddelbare frigivelse, hans fysiske integritet og snarlige hjemkomst til Argentina.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


04. feb. 2020 - 11:11   05. feb. 2020 - 13:48

Åbent brev

af Hugo Molares, dommer i provinsen Chubut, Argentina
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).