08 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Finanslov 2020 på udlændingeområdet

Læserbrev

Finanslov 2020 på udlændingeområdet

For første gang i mange år er stramninger i udlændingepolitikken ikke længere bindemidlet mellem forligspartierne bag finansloven. Det har skabt en længe tiltrængt ro på området, konstaterer Leif Randeris fra Indvandrerrådgivningen.

Det værd at bemærke, at næsten to årtiers dynamik i dansk politik har mistet sin energi og tyranni fra Dansk Folkeparti og tak for det.

Hvornår begynder Socialdemokratiet at lempe udlændinge-politikken, så Danmark igen kan fremstå som et humanistisk og ikke et ekstremt forskels-behandlende samfund på udlændingeområdet?

For første gang i mange år er stramninger i udlændingepolitikken ikke længere bindemidlet mellem forligspartierne bag finansloven. Det har skabt en længe tiltrængt ro i udlændingeområdet, hvad både danske ægtefæller til udlændinge og anerkendte flygtninge har trængt til i årevis.

Den borgerlige regering har gennem Inger Støjberg og Dansk Folkepartis Martin Henriksen gjort tilværelsen for disse familier ulidelig, stressende og har ødelagt mange borgeres forhold og livsindhold.

Aftalen om finanslov 2020 mellem den socialdemokratiske regeringen og Enhedslisten, SF, Radikale og Alternativet er som forventet og aftalt på udlændingeområdet. Det bliver desværre småting, der kommer på udlændingeområdet i de næste tre år, da det meste allerede er vedtaget.

Om forliget om finansloven 2020 synes Peter Skaarup, Dansk Folkeparti, at det går den gale vej, og spørger: “Hvornår holder socialdemokraterne op med at lempe udlændingepolitikken?”

Ud fra mit arbejde i og med Indvandrerrådgivningen i 20 år vil jeg sige: Hvornår begynder Socialdemokratiet at lempe udlændingepolitikken, så Danmark igen kan fremstå som et humanistisk og ikke et ekstremt forskelsbehandlende samfund på udlændingeområdet?

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


04. dec. 2019 - 13:24   04. dec. 2019 - 13:38

Læserbrev

af Leif Randeris, kontorleder, Indvandrerrådgivningen, Aarhus
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).