Kære udenrigsminister og statsminister!
Flere gange sker der katastrofer rundt om på jordkloden, og en gang imellem bliver katastroferne så store, at de nationale beredskaber slet ikke kan klare dem.
Et jetfly kunne have to sæder, hvor det ene kan sendes ud med katapult og konstrueres således, at det kan bruges som operationsbord.
Derfor kunne et globalt redningsberedskab være vejen frem.
Det bør have forskellige baser liggende rundt om på jordkloden hver især rådende over fem til ti jetfly (eksempelvis F16) og to til fem transportfly (eksempelvis Herkulesfly), som selvfølgelig er orangefarvede.
Kampfly som nødhjælp
Ved at have et globalt redningsberedskab kan nødhjælpen sættes ind i løbet af to til tre timer med jetfly og fem til ti timer med transportfly.
Et jetfly kunne have to sæder, hvor det ene kan sendes ud med katapult og konstrueres således, at det kan bruges som operationsbord. Læg mærke til, at disse jetfly ikke smider dødbringende bomber, men derimod livreddende personel, materiel og medicin.
Blot for at tage jordskælvet i Nepal, så kunne et globalt redningsberedskab være kommet i gang langt hurtigere og mere massivt, end tingene sker i dag.
Der var også ebola-epidemien i Vestafrika, tsunamien i det Indiske Ocean i 2004, Katrina i 2005 i USA og jordskælvet på Haiti i 2010, hvor hjælpen var lang tid om at komme i gang.
Næste gang der sker en stor katastrofe et eller andet sted på jordkloden, vil hjælpen igen være længe om at komme i gang. Hvorfor så ikke få etableret et globalt redningsberedskab, som kan sættes ind med få timers varsel?
Lad de multinationale betale
Derfor kunne jeg godt tænke mig at opfordre jeres partier i Folketinget og regeringen om at gøre Danmark til initiativtager til et globalt redningsberedskab. Selv om vi normalt ikke rammes af så store katastrofer, så vort eget nationale beredskab ikke kan klare det, så kan Danmark også blive ramt af en uventet katastrofe med et så stort omfang, at et globalt redningsberedskab ville være at foretrække.
Det koster noget at etablere et globalt redningsberedskab og at have det i drift 24 timer i døgnet, alle årets dage.
Her kunne multinationale selskaber opfordres til at give en særlig promillesats af deres omsætning til driften. Pointen er, at de multinationale selskabers produkter købes over hele kloden og på den måde vil alle mennesker på sæt og vis være med til at finansiere et globalt redningsberedskab.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278