09 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Højskolesange

Læserbrev

Højskolesange

Højskolesangbogens store værdi er, at den samler danskerne i al vores forskellighed. I det lys kan det undre, at nogle værdidebattører er røget helt op under loftet, fordi det er foreslået, at en af de nye sange i Højskolesangbogen kan blive sangen Ramadan i København, skriver Christian Juhl (Ø).

Hvis man deltager i et møde på en højskole eller i Grænseforeningen kommer Højskolesangbogen ofte frem både ved start og slut. Det er en dejlig tradition.

Højskole-sangbogen indeholder både politiske og religiøse sange. Det skal den forhåbentlig blive ved med.

En af de mest populære sange i Grænseforeningen er Danskerne Findes i Mange Modeller. Det er en sang som priser danskernes mangfoldighed, og i øvrigt skrevet af Ebbe Kløvedal Reich.

Hvis man tilhører arbejderbevægelsen eller venstrefløjen er en af de populære sange i samme sangbog ofte være Danmark for Folket.

I det lys kan det undre, at nogle værdidebattører er røget helt op under loftet, fordi det er foreslået, at en af de nye sange i Højskolesangbogen kan blive sangen Ramadan i København, skrevet af Isam B.

Alex Ahrendtsen (DF) vil ikke have sangen med, fordi det er en politisk sang. Henrik Dahl (LA) taler imod sangen, fordi en typisk dansk højskole er kristen og national.

Højskolesangbogens store værdi er, at den, ligesom Grænseforeningen, samler danskerne i al vores forskellighed, når det drejer sig om værdier og holdninger, så hvorfor ikke denne nye sang, der i øvrigt ikke indeholder forherligende ortodokse islamiske holdninger.

Højskolesangbogen indeholder både politiske og religiøse sange. Det skal den forhåbentlig blive ved med, så det ikke bliver en smalsporet partisangbog eller en sangbog for de ”rettroende”, men sangbog for os alle.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


08. aug. 2019 - 11:37   08. aug. 2019 - 11:40

Læserbrev

af Christian Juhl, Enhedslisten
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).