07 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Tryk stop – stem nej til OK20

Udtalelse

Tryk stop – stem nej til OK20

Vi anerkender, at der er blevet arbejdet med at sætte fokus på pauser og velfærdsfaciliteter, som for eksempel toiletter, i OK20-forliget. Men de ting, vi har fået med, er på nogle områder forringelser, og forbedringerne er minimale og alt for dyrt betalt, udtaler 3F Faglig Chaufførklub Stilling.

Vi anerkender, at der er blevet arbejdet med at sætte fokus på pauser og velfærdsfaciliteter, som for eksempel toiletter, i OK20-forliget. Det er problemer, som Tryk Stop-indsatsen har arbejdet for at forbedre over næsten to år.

Det er arbejdsgiverne, der ikke overholder arbejdsmiljøloven. Derfor er det arbejdsgiverne, der skal betale.

Men de ting, vi har fået med i overenskomsten, er på nogle områder forringelser, og forbedringerne er minimale og alt for dyrt betalt.

Det er ikke os chauffører, der skal betale for at få arbejdsmiljøloven og pauser ind i overenskomsten. Det er arbejdsgiverne, der ikke overholder arbejdsmiljøloven. Derfor er det arbejdsgiverne, der skal betale.

Latterlig “lønforhøjelse”

Det går rigtig godt for erhvervslivet i Danmark. Mange virksomheder har rekordoverskud. Aktionærerne får udbetalt trecifrede milliardbeløb. Det er nu, vi skal have rettet op på vores lønniveau, som i mange år har haltet bagefter.

I perioden fra 2013 til 2018 havde rutebilchaufførerne direkte reallønsnedgang. Derfor er de 9,55 kroner over tre år helt til grin. Samtidig bliver lokallønnen forhøjet med 50 øre i timen, så arbejdsgiverne i 2022 kan bruge 2,50 kroner per time af vores løn til såkaldt produktivitetsfremmende foranstaltninger.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


10. mar. 2020 - 12:32   10. mar. 2020 - 13:10

Udtalelse

fra 3F Faglig Chaufførklub Stilling
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).