27 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Ung socialist? – Bliv aktiv!

Kommentar

Ung socialist? – Bliv aktiv!

Vores eneste chance for at skabe forandring i verden er ved at kræve det sammen! Derfor er det enormt vigtigt, at vi organiserer os, og vi har også brug for dig, opfordrer Katinka Eskildsen.

FOTO: Socialistisk Ungdomsfront, Ungdomsfront.dk
1 af 1

Sammen kan vi meget mere end hver for sig, og det er derfor, flere hundrede unge er engagerede og aktive i SUF. Og så er det også fedt at lave politik og aktivisme med andre unge, og man får et enormt stærkt fællesskab.

Det er vigtigt, at miljøet i organisationer og bevægelser er præget af diversitet, åbenhed og nysgerrighed på nye holdninger og synsvinkler.

Det gælder selvfølgelig for alle mulige bevægelser og organisationer, og mit vigtigste budskab er faktisk, at det er underordnet, hvor du er aktiv – det vigtigste er at gøre noget. Her kan du læse om, hvad man laver som aktivist, og hvad aktivister synes om at være aktive i SUF.

I SUF laver vi alt lige fra at lave vilde aktioner og sende aktivister ned at blokere kulminer til Ende Gelände, til at lave folkekøkkener, oplæg, skolestartskampagne og meget mere. Vi holder også fester, når tiden er til det, fredagsbarer, hvor vi donerer overskuddet, og hyttefestivaler og seminarer fyldt med råhygge med gode kammerater og masser af læring.

Vi lærer af hinanden og bliver bedre til at debattere og kræve forandring, vi har det sjovt med hinanden og skaber nye relationer og venner, og vi gør ikke mindst en forskel. For det er nemlig vores fælles mål: At gøre verden til et bedre sted.

Og det er Alf, der er aktiv i SUF Århus, Queergruppen og Faglig gruppe, enig i:

"En ting ved SUF, jeg synes er fedt, er, at jeg har lært rigtig meget. Næsten uanset emne er der altid en eller anden sej, nørdet kammerat, der ved helt vildt meget om lige netop det og tit gerne holder et oplæg om det. Det har givet mig en meget stor basisviden indenfor virkelig mange forskellige emner, som jeg ellers ikke ville have haft."

Vi udvikler os hele tiden, som mennesker, som aktivister og som organisation. Og det er vigtigt, at miljøet i organisationer og bevægelser er præget af diversitet, åbenhed og nysgerrighed på nye holdninger og synsvinkler. Og desuden er det enormt vigtigt, at vi tør favne aktivister, der tænker en smule anderledes end os selv, for det er sådan, vi gør den største forskel. Vi kan bedre rykke i samfundet, hvis vi samler os i større, inkluderende bevægelser og organisationer.

Det er Tine, der er aktiv i SUF Brønshøj-Vanløse og Extinction Rebellion, enig i:

"For mig er SUF et sted, hvor alle holdninger og værdier kan være. Jeg er fascineret af historien om, hvordan SUF samlede venstrefløjen i sin tid, og det er inspirerende nu at høre folk fortælle om, hvordan de ser en bedre verden."

For det er nemlig det, aktivisme handler om, blandt andet i SUF, men også rigtig, rigtig mange andre steder. For mig er det ikke så vigtigt, hvor man er aktiv, bare man gør noget og arbejder for at flytte verden i en bedre retning. Gerne en mere socialistisk, solidarisk, klimavenlig, antiracistisk, antisexistisk, inkluderende, demokratisk, antikapitalistisk, bæredygtig, lige verden.

Kernen i det er bare, at vi gør det sammen, for så har vi en større stemme, end hvis vi var alene. Min appel til dig er derfor: Bliv aktiv!

Om det så er i SUF eller et helt andet sted. Det vigtigste er, at vi organiserer os og kræver forandring sammen – for sammen er vi stærkest!

Ayanle, der er aktiv i SUF Frederiksberg, SUF’s ledelse og Afrodane Youth, slutter af:

"Snak er ikke nok, hvis vi vil ændre verden. I SUF engagerer vi os i kampen for bedre vilkår – om det er internationalt, i vores lokalområder, på vores uddannelser eller på vores arbejdspladser."

Godt nytår og god kamp!

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


04. jan. 2021 - 12:52   04. jan. 2021 - 13:46

Kommentar

af Katinka Eskildsen, Brønshøj
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).