03 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Vores medlemmer bliver gang på gang Sorteper

Læserbrev

Vores medlemmer bliver gang på gang Sorteper

Folk må se sig selv gå ned i løn, fordi arbejdsgiverne ikke viser samfundssind, påpeger Bettina Mortensen, faglig konsulent i 3F Søhøjlandet.

I disse tider, hvor man skal udvise samfundssind, kan man atter en gang se lønmodtagere holde for i det private arbejdsmarked.

Mange lønmodtagere bliver sendt hjem uden løn, til trods for at der er lavet en trepartsaftale.

Hvis man som arbejdsgiver ikke sørger for at budgettere til krisesituationer som denne og lave henlæggelser og have lidt på kistebunden, så kan jeg ikke som lønmodtager have ondt af arbejdsgiverne.

Man må formode, når den danske model slår igennem, at man så vil benytte sig af aftaler, der er lavet for at tilgodese alle parter.

Men desværre kan jeg via mit arbejde se, hvordan lønmodtagerne atter en gang skal holde for og alene udvise samfundssind, fordi det er så skrækkeligt for arbejdsgiverne, at de skal betale løn til vores medlemmer. Løn som mange har sat deres økonomi op efter.

Folk må se sig selv gå ned i løn, fordi arbejdsgiverne netop ikke viser samfundssind. Gang på gang skal vi høre fra arbejdsgiversiden, at man skal udvise respekt og være påholdende, for at økonomien kan “hænge” sammen, og ikke kræve høje lønstigninger, for at man kan være et konkurrencedygtigt land.

Men ikke desto mindre så bliver vores medlemmer gang på gang “Sorteper” i de situationer, hvor der sker noget, som koster lidt penge for arbejdsgiverne.

Igen skal man se, at lønmodtagerne er dem, som skal gå ned i løn ved at ende på dagpenge. På satser som arbejdsgiverne ikke engang selv ville leve for. Er dette i orden? spørger jeg så.

Jeg sidder til daglig med persontransportoverenskomster, og der kan jeg se, at mange virksomheder vælger at sende folk hjem uden løn eller fyre dem, og så kan lønmodtagerne stå til en lønnedgang på op til mellem 8.000 og 10.000 kroner per måned, hvorimod hvis arbejdsgiverne tog imod trepartsaftalen, så ville alle give lidt til, at økonomien kunne klares for alle, uden at halebenet skulle hænge i vandskorpen.

Hvis man som arbejdsgiver ikke sørger for at budgettere til krisesituationer som denne og lave henlæggelser og have lidt på kistebunden, så kan jeg ikke som lønmodtager have ondt af arbejdsgiverne. Det er jo det, en lønmodtager bliver tudet ørerne fulde af, at de burde gøre.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


27. mar. 2020 - 12:44   27. mar. 2020 - 12:59

Læserbrev

af Bettina Mortensen, faglig konsulent i 3F Søhøjlandet, Horsens
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).