Slagelse Jobcenter har reageret hurtigt og rigtigt, da det kom frem, at psykiater Piet Casiers havde fået en dom på grund af usagligt arbejde og underlige diagnoser. Jobcentret havde i lighed med andre brugt denne psykiater i mange sager.
Efter en gennemgang er flere sager blevet genoptaget på grund af fejldiagnoser. En borger har fået sygedagpenge med tilbagevirkende kraft og to andre har fået fleksjob. Gennemgangen forsætter. Håber at andre jobcentre gør det samme.
Desværre er denne sag ikke enestående. Vi har tidligere kæmpet med underlige diagnoser og journaler fra psykolog Zielindski i Næstved i 2010 – 2011. Her endte det også med en fyring og ændring af flere sager, og med løfte fra Jobcenter Slagelse om, at oplysningerne fra denne psykolog ikke måtte bruges mere. Men de er ikke fjernet.
To spørgsmål melder sig:
- Hvordan undgår vi, at usaglige psykiatere og psykologer kan ødelægge folks liv, når jobcentrene lægger vægt på disse fejldiagnoser? Kan der laves et kvalitetsstempel til gavn for de syge, så de undgår unødvendige nederlag.
- Hvordan undgår man at disse fejldiagnoser/fejljournaler bliver brugt igen, når der kommer ny sagsbehandler på sagen, de ligger jo stadigvæk i sagsmappen. Kan de ikke låses elektronisk eller fjernes?
Bør det ikke være sådan, at folk, der har pådraget sig en lidelse, som lægerne ikke er i tvivl om er opstået på grund af arbejde, selvfølgelig skal anerkendes. Sådan er det ikke i dag.
Bør alle tidsbegrænsninger ikke fjernes, så alle kan få anerkendt deres lidelser, uanset hvornår de er pådraget?
Vi har to medlemmer, som i 1996 på Færøerne pådrog sig en psykisk lidelse, da de for den danske stat udførte et hårdt oprydningsarbejde efter et dødeligt flystyrt. De to var sammen med andre søfolk på det danske marinefartøj, som i forvejen lå ved Færøerne. Vores medlemmer er i dag ødelagte af de psykiske eftervirkninger. Men de kommer ikke ind under særloven for veteraner.
Dags dato har to beskæftigelsesministre udtrykt beundring for det arbejde, de udførte på Færøerne under vanskelige forhold. De to, Jens Tømmerup og Carina Federsen, har "ministrenes sympati", men ikke noget at have den i.
Flere politikere har kikket på sagen, og uanset partifarve er der ingen der vil gøre noget positivt, Hvorfor er sagerne politisk farlige? Eller er antallet af skadelidte ikke højt nok?
Da veteranerne på flot og demokratisk vis kæmpede deres sag, ville politikerne heller lytte til dem ikke i starten. Men da pressen og især TV bragte historierne om soldater, der ikke kunne få deres lidelser anerkendt på grund af en forældet tidsgrænse, så skete der endeligt noget.
Forkortet af redaktionen
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278