Gennem et års tid har førende landmænd indenfor dansk landbrug - godt støttet af folketingspolitikere fra partiet Venstre - forsøgt at bilde befolkningen ind, at danske bagere ikke længere kan bage brød af dansk mel. Det er ikke bare en myte - det er en løgn.
Disse førstemænd fra landbruget og fra partiet Venstre må tage en alvorlig snak med Føtex.
Ved flere lejligheder har formanden for Landbrug og Fødevarer Martin Merrild og hans højre hånd Lars Hvidtfeldt forsøgt at blæse til denne falske myte - godt hjulpet på vej af journalist Lars Attrup på Jyllands-Posten og en anden journalist, som oven i købet sidder i Folketinget - nemlig Lars Chr. Lilleholdt (V). Også tidligere svineavler og folketingsmedlem - nu bare landmand - Henrik Høegh har båret ved til bålet sammen med Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen.
I en bagebog fra supermarkedskæden Føtex "Godt håndværk kan smages" fremgår det med al tydelighed, at deres bagerier sagtens kan bruge dansk mel til deres brød. Således står der en hel artikel i bagebogen om mel fra godset "Brattingsborg", som priser det gode mel herfra. Også mel fra Fyn og Bornholm fremhæves som glimrende mel.
Disse førstemænd fra landbruget og fra partiet Venstre må tage en alvorlig snak med Føtex: Kan dansk mel bruges til brødbagning - eller kan det ikke. Begge parter kan ikke have ret.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278







