"Når dagpengene er ved at rinde ud, bliver både arbejdsløse og de, der skal hjælpe dem i job, mere kreative." Udtalelsen stammer fra Marianne Jelved (RV).
Hun er desværre ikke alene med det synspunkt.
I august sidste år høstede det Radikale Venstres partileder, Margrethe Vestager stor opmærksomhed og kritik for at undervurdere problemerne for de ledige, der i følgende år står til at miste dagpengene, med ordene: "Sådan er det jo."
Hvis man skulle følge denne logik, burde vi i Folketinget indføre et lønsystem, hvor politikerne efter en periode går ned på halv løn og herefter helt mistede deres løn, hvis de ikke udviste kreativitet nok til at sikre arbejdsløse et varigt arbejde.
I dag har et medlem af Folketinget omkring 50.000 kroner om måneden, og er dermed på bekvem afstand fra den virkelighed, som arbejdsløse på dagpenge eller kontanthjælp lever i. Og lysår fra dem, der slet ingenting kan få under ledighed.
Det er bekvemt, når man på akademisk vis vil filosofere over de lediges forhold.
Jeg tror ikke på, at ledige bliver mere kreative af at blive truet på økonomien.
Jelved og regeringen har ikke sikret, at arbejdsmarkedet er til rådighed for de arbejdsløse.
Hvor skal kreativiteten komme fra hos dem, der dagligt slås for at få økonomien til at hænge sammen for familien og samtidig skal bruge dagen i (ofte) meningsløs aktivering?
Og når en arbejdsløs kan opvise stor kreativitet, hvad skulle det så nytte, når der ikke er job at søge? Marianne Jelved har i sit elfenbenstårn misforstået situationen.
De arbejdsløse er til rådighed for arbejdsmarkedet, men Marianne Jelved og regeringen har ikke sikret, at arbejdsmarkedet er til rådighed for de arbejdsløse.
Det understreges af de tusinder af arbejdsløse (i januar og februar godt og vel 9000), der i dette forår mister retten til dagpenge.
Hvornår skal vi i gang med at sikre nye arbejdspladser, kære regering ?
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278