2786. Så mange ejerlejligheder stod til salg per 10. januar i København og på Frederiksberg ifølge boligportalen Boliga. Heraf var 1255 af dem over 95 kvadratmeter. Den størrelse har nemlig været et mindstekrav ved nybyggeri i København siden år 2000 - i håbet om at tiltrække familier med to indtægter og deraf større skatteindtægt.
Puklen af tomme ejerlejligheder burde reguleres med indgreb til gavn for boligløse.
Til gengæld er det svært for familier med små indtægter og enlige at finde en bolig, der er til at betale, hvilket de lange ventelister til almene boliger viser. Ud af 6660 boliger bygget i 2018, var kun 439 almene på trods af, at det er flere år siden, at man med Planloven i hånd kunne kræve, at 25 procent af nybyggeri skulle være alment, så der i stedet for 439, kunne være bygget 1665 almene boliger i 2018.
Puklen af tomme ejerlejligheder, der i hån mod boligløse og bæredygtighed har lagt beslag på byggematerialer og står og oser varme ud, burde naturligvis reguleres med indgreb til gavn for boligløse.. Dette kunne for eksempel formuleres som et krav til alt nybygget: nemlig, at alt, der står ledigt i over et år, skal konverteres til almene boliger til kostprisen.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278