To undersøgelser viser, at tilkendelse af førtidspension ikke betyder ringere socialt liv. Man slipper for at skulle rende til arbejdsprøvning og ressorceforløb i en uendelighed for at se, om man med den sidste rest af arbejdsevne kan fortsætte på arbejdsmarkedet.
Man slipper for at skulle rende til arbejdsprøvning og ressorceforløb i en uendelighed.
I efteråret 2014 kom Det Nationale Forskningscenter for Velfærd med en undersøgelse, hvor seniorforsker Steen Bengtsson siger "Resultaterne er lidt overraskende, også for os. Vi forestillede os, at man bliver mere syg af en førtidspension, men det modsatte er faktisk tilfældet."
Og den 17. februar i år fremlagde forsker Iben Nørup, Institut for Statskundskab, en ny undersøgelse i Nordjyske Stiftstidende. ”Gennem de seneste år har det grundlæggende argument for en række reformer været, at det er vigtigt, at for eksempel folk på sygedagpenge kommer tilbage på arbejdsmarkedet. Ellers ender det i social elendighed..... Hvis det hjalp dem, ville det være fint. Men resultaterne viser det modsatte. Man kan ikke forbedre folks sociale situation bare ved at give dem et arbejde. Faktisk kan det give en negativ effekt.”
Folketingspolitikerne burde erkende, at den nye førtids- og fleksjobreform fra 2013 har spillet fallit. Derfor burde man genindføre den gamle førtidspension fra 2003, således at de mennesker, som har fortjent at få tilkendt førtidspension på grund af deres handicap og/eller sygdom også får det i stedet for at blive jaget i arbejdsprøvninger og ressourceforløb.
Forkortet af redaktionen
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278