Lovgivningen er uforståelig, når det drejer sig om dækning af medicinudgifter for en arbejdsskadet person. Systemet kræver,at skadelidte modtager den nødvendige behandling for at blive helbredt eller bare arbejdsduelig.
Eksempel: Skadelidte har en anerkendt arbejdsskade efter et overfald på sit arbejde. Han følger troligt diverse behandlingsforslag. Efter indlæggelse bliver han sat i medicinsk behandling af sin læge. Han indkøber medicinen og indtager den i den anbefalede mængde med diverse ubehagelige bivirkninger.
Skadelidte følger sin læge i næsten to år og har dermed udgifter til den lægeordinerede medicin. Disse regninger indsendes til forsikringen, som videresender dem til vurdering i Arbejdsskadestyrelsen.
Efter råd fra deres lægekonsulent vælger de kun at dække udgifterne for de første 12 måneder, da lægekonsulenten vurderer, at den lægeordinerede medicin ikke mere har en helbredende effekt, og så vil Arbejdsskadestyrelsen ikke betale for skadelidtes udgifter.
Spørgsmålet er: Hvordan skal en skadelidt og sygemeldt person selv kunne vurdere om den medicin, lægen ordinerer, er nødvendig og har en helbredende effekt?
Undervejs i sagen stoppede skadelidte med at tage den lægeordinerede medicin, da økonomien var stram. Derefter stoppede jobcenteret hans sygedagpenge med den begrundelse af han forhalede sin egen helbredelse. Denne afgørelse har Beskæftigelsesankenævnet underkendt. Sagen om medicinudgifter ligger nu hos Ankestyrelsen, som måske kommer med en afgørelse om otte måneder.
Specielt når det drejer sig om en person med en psykisk lidelse er det totalt urimeligt, at systemet forlanger, at han skal være sin egen læge og ikke tro på den veluddannede praktiserende læge.
Spørgsmålet til politikerne er: Der står i loven at en arbejdsskadet person kan få refunderet sine udgifter til nødvendig medicin. Synes politikerne så ikke, at skadelidte skal holdes skadesløs, og at Arbejdsskadestyrelsen derefter kan videresende regningen til den ordinerende læge, som åbenbart har begået en fejl og ordineret ikke-helbredende medicin.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278