Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen og Peter Schwarz, formand for De Lægevidenskabelige Selskaber, har i et brev af den 20.06.14 til Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg blandt andet skrevet:
"I Lægeforeningen og De Lægevidenskabelige Selskaber har vi noteret os, at Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg har stillet fagligt detaljerede spørgsmål til de institutioner, der står for behandlingen af disse komplekse sygdomme. (Funktionelle lidelser)
Vi anfægter ikke Folketingets ret til at stille spørgsmål til den politisk ansvarlige minister og de tilsynsansvarlige myndigheder. Det er en naturlig del af magtens tredeling.
Imidlertid finder vi det bemærkelsesværdigt, at det af udvalgets spørgsmål fremstår som, at der i udvalget er medlemmer, der ikke anerkender hverken Sundhedsstyrelsens og Retslægerådets udtalelser og faglige vurderinger vedrørende funktionelle lidelser.
De to institutioner er de øverste sundhedsfaglige myndigheder i Danmark, og i Lægeforeningen og i De Lægevidenskabelige Selskaber mener vi, at de bør anerkendes som sådanne. Derfor undrer det os, at medlemmer af Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg finder anledning til at betvivle det sundhedsfaglige grundlag for den udredning og behandling, som udføres på Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser.
Fra Lægeforeningen og De Lægevidenskabelige Selskaber vil vi opfordre til, at man anerkender den sundhedsfaglige tilgang til behandling og udvikling af behandlingen, som finder sted på Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser."
Jeg håber ikke, politikerne lader sig overtale, for så står det skidt til med demokratiet og patienters rettigheder i Danmark.
Hvad står der her? Politikerne har ret til at stille spørgsmål til en minister, det anfægtes ikke, siges der, men så fortsætter de to herrer med at mene, at det ser ud som om, der i Sundhedsudvalget befinder sig politikere, som ikke anerkender Sundhedsstyrelsens og Retslægerådets faglige vurderinger vedrørende funktionelle lidelser, og det opfordrer man dem derefter på det kraftigste til at gøre.
Loyalitetskrise
Det vil sige, at politikerne opfordres til at være enige med de to herrer, men hvis de selv samme politikere nu ikke er enige i, at det, der foregår på Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser er en behandling, som bygger på gedigen evidens, som betyder forbedringer for de fysisk syge, som jobcentre sender til psykiaterne på Forskningsklinikken, så vil disse politikere jo komme i en loyalitetskrise overfor egen samvittighed.
Ved Samrådet om funktionelle lidelser i Folketinget den 25.05.14 var der mødt en hel del politikere fra Sundhedsudvalget op for at stille sundhedsminister Nick Hækkerup spørgsmål, og disse politikere stillede faktuelle, kritiske og underbyggede spørgsmål til ministeren. Og det er sådanne spørgsmål, som de to herrer forsøger at standse.
Det kaldes forsøg på sindelagskontrol og forsøg på at stække demokratiet, og det burde være under de to lægeforeningers værdighed. Jeg håber ikke, politikerne lader sig overtale, for så står det skidt til med demokratiet og patienters rettigheder i Danmark.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278