I den gældende overenskomst har lærerne en vis medindflydelse på deres arbejdssituation. Dermed rummer overenskomsten elementer af det medarbejderdemokrati, der i generationer har været en bærende vision for Socialdemokratiet, SF og fagbevægelsen.
Det er disse elementer af medarbejderdemokrati, regeringen og KL vil have erstattet med det autoritære princip om arbejdsgivernes eneret til at lede og fordele arbejdet.
Afvikles medarbejderdemokratiet, kan lærerne ikke længere bruge skolen som eksempel i opdragelsen til demokrati.
Folkeskolen skal ifølge sin formålsparagraf opdrage til demokrati. Kommer regeringen og KL igennem med deres afvikling af medarbejderdemokratiet, kan lærerne ikke længere bruge skolen som eksempel i opdragelsen til demokrati.
Jeg vil opfordre alle til at støtte lærernes kamp for den danske model, der på skoleområdet oven i købet også rummer elementer af et demokrati på arbejdspladsen, der burde udbredes til hele det danske samfund.
Jeg vil endvidere opfordre landets 98 byråd til at tage ansvar for skolebørnene og stoppe deres sejlen under KL's bekvemmelighedsflag ved at modsætte sig KL's konfrontationsstrategi i relation til arbejdstidsaftalen, som er tiltrådt af parterne ved sidste overenskomstforhandling - og ved at modsætte sig lockouten.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278