15 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Er Danmark er et yndigt og lykkeligt land?

Er Danmark er et yndigt og lykkeligt land?

Fredag, 22. juni, 2012, 20:06:32

Fleksjobbere bevilger ikke sig selv fleksjob. Forinden et fleksjob er etableret og er en realitet, har afgørelsen været via læger, sagsbehandlere og lægekonsulenter.

fra Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Hvis Danmark er et yndigt og lykkeligt land, hvordan kan det så være, at flere og flere borgere, bliver nødt til at samle sig i organisationer og foreninger, for at kunne holde til at være her?

Reform af førtidspensionen og fleksjobordningen udelukker folk over 30 – som ikke får lov at være en del af fællesskabet. Endnu et dyk i retssikkerheden, som i forvejen lider et gevaldigt knæk på vores område.

Man skulle tro, at lige præcis vores nuværende socialdemokratiske statsminister med følge ville vide, hvad der skal til, for at alle fleksjobbere kan forblive en del af fællesskabet.

Regeringens oplæg »En del af fællesskabet. Reform af førtidspension og fleksjob« oplyser, at omkring 750.000 danskere i den erhvervsaktive alder står uden for arbejdsmarkedet, og at det er alt for mange.

Vi spørger: Hvorfor så lave en reform, der forringer og smider endnu flere danskere ud af arbejdsmarkedet?

Faktisk var det en socialdemokratisk minister, der i 1998 sagde: »Hvis vi kan gøre systemet mere smidigt, så kunne vi få ansat flere med nedsat arbejdsevne…«

Har det måske noget at gøre med, at vi nu skal høre, at LO-formand Harald Børsting ikke anser fleksjobbere som værende »rigtigt svage«?

Mistænkeliggørelse

Herfra er der ikke langt til  at etablere en samfundsholdning om, at fleksjobbere er folk, der bare skal tage sig sammen og ikke nasse på samfundet.

Men sådan er det langt fra og bliver det heller ikke.

Fleksjobbere vil hellere end gerne ombytte deres handicap med såkaldt »normalt fungerende« mennesker, hvis det bare var muligt.

Lad os huske på, at fleksjobbere ikke bevilger sig selv fleksjob. Forinden et fleksjob er etableret og er en realitet, så har afgørelsen været via læger, sagsbehandlere og lægekonsulenter.

Så hvis fleksjobordningen nu har ry for at blive misbrugt, så er det ikke fleksjobberne, der skal bøde for det.

De bidrager såmænd blot med deres uddannelse og arbejdskraft i det omfang, det overhovedet er muligt, til gavn for samfundet – herunder at betale  skat.

Hvorfor reform?

Faktisk skrotter I en ordning der fungerer – for eksempel:

1) Fra 2003-2009 er antallet af personer i fleksjob, på ledighedsydelse og førtidspension steget med 37.000.

Men modsvarende er antallet af personer på sygedagpenge, kontanthjælp og revalidering faldet med 41.000.

2) Ordningen giver skatteindtægter på 5,7 milliarder (2012).

Men i henhold til jeres beregning bliver det i 2020 1,9 milliard og 3,5 milliarder på lang sigt. Lægger man jeres tal sammen, giver det i alt 5,4 milliarder på lang sigt – men allerede nu får I altså 5,7 milliarder i skatteindtægt.

Så hvad er den egentlige grund til at lave reformen?

Landsforeningen har sendt statsministeren og beskæftigelsesministeren et åbent brev, som uddyber udtalelsen.

Landsforeningen deltog i demonstrationen den 4. juni mod reformen af fleksjob og førtidspension

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. jun. 2012 - 20:06   30. aug. 2012 - 22:08

Udtalelser