06 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Budgetforlig medfører kun relativ ro på skoleområdet

Budgetforlig medfører kun relativ ro på skoleområdet

Tirsdag, 21. september, 2010, 11:22:19

Budget 2011 giver ikke anledning til jubel. Men i disse år må man desværre med regeringens jerngreb om kommunernes økonomi stille sig tilfreds med at have undgået katastrofer.

Budgetforlig medfører kun relativ ro på skoleområdet
Bille
fra Københavns Lærerforening Det er tilfredsstillende, at København nu langt om længe får et budget på børneområdet, hvor pengene reguleres til dét antal børn, der reelt er i byen. Dermed er grunden lagt til, at ressourcerne svarer til opgaverne, og at der skabes grobund for større gennemsigtighed i økonomien. Et krav som Københavns Lærerforening (KLF) sammen med de øvrige organisationer har stillet i mange år. Det er også godt, at det ret brede flertal bag forliget har eftergivet gælden i Bør

fra Københavns Lærerforening

Det er tilfredsstillende, at København nu langt om længe får et budget på børneområdet, hvor pengene reguleres til dét antal børn, der reelt er i byen.

Dermed er grunden lagt til, at ressourcerne svarer til opgaverne, og at der skabes grobund for større gennemsigtighed i økonomien. Et krav som Københavns Lærerforening (KLF) sammen med de øvrige organisationer har stillet i mange år.

Det er også godt, at det ret brede flertal bag forliget har eftergivet gælden i Børne- og Ungdomsforvaltningen og har fjernet de truende grønthøsterbesparelser. Og det er glædeligt, at den foreslåede brugerbetaling på Sankt Annæ Gymnasium (Sangskolen) er fjernet.

Københavns Lærerforening har endnu til gode at se den nye model for integrationsindsats, men vi glæder os meget over, at politikerne endelig – og blandt andet på vores råd – har forladt tankerne om brug af tvangsspredning.

Budget 2011 giver ikke anledning til jubel. Men i disse år må man desværre med regeringens jerngreb om kommunernes økonomi stille sig tilfreds med at have undgået katastrofer.

Vi ser frem til, at politikerne følger skoleelevernes meget fornuftige forslag til, at der igen investeres og ikke bespares i uddannelsessektoren, herunder på folkeskoleområdet. Desværre kan vi nok forvente, at det først vil slå igennem om nogle år efter et folketingsvalg.

Det har været borgmester Anne Vangs klare ønske at skabe mere ro på børneområdet, og det er der i høj grad også brug for. Men med udsigt til endnu en omgang skolesammenlægninger på Amager og på Østerbro er der kun tale om relativ ro.

Dertil kommer de mange moderniseringer og udbygninger på skoleområdet, som vi hilser velkommen, men som i årevis vil gribe ind i dagligdagen på en række skoler.

Alt i alt er der tale om et budget, som stopper nedskæringsbølgen på skoleområdet. Men der er endnu et god bid vej til at gentage investeringssuccesen fra 100 år siden, hvor overborgmester Thorvald Stauning i spidsen for Socialdemokratiet i tæt samarbejde med blandt Det Radikale Venstre lagde grunden til udviklingen af folkeskolen med massive investeringer.

Målet var at skabe en folkeskole, som alle borgere ville være bekendt sætte deres børn i. Det førte fra 1912 til 1950, at procenten af børn i privatskoler gik fra 24 – der svarer til niveauet i dag – til fem.

Dén massive investering og den stærke politiske opbakning ser Københavns Lærerforening stadig spændt frem til.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


21. sep. 2010 - 11:22   30. aug. 2012 - 22:08

Udtalelser