Jytte Lillian Andersen fyldte 65 sidste år og glædede sig til at få udbetalt sin skattefrie efterlønspræmie på 147.516 kr. Helt sådan skulle det dog ikke gå. Hun måtte nøjes med 12.293 kroner mindre end alle andre. 2012 var nemlig et skudår.
I skudår gælder nemlig andre regler. Her tæller en februardag kun 5,53 timer mod normalt 5,73, fordi måneden divideres med 29 dage mod normalt 28. Jytte Lillian Andersen manglede derfor 3,47 timer for at få den sidste af de i alt 12 skattefrie præmier på hver 12.293 kr.
- Det er ikke fair. Jeg har fulgt politikernes råd om at blive på arbejdsmarkedet længst muligt, men bliver så ramt af et hul i lovgivningen. Jeg føler mig meget uretfærdigt behandlet, siger hun. En behandling som har ramt alle de præmieberettigede, som fyldte 65 år sidste år i februar.
Vi bryster os af, at alle skal være lige for loven, men det her er jo et klokkeklart eksempel på forskelsbehandling.
Jytte Lillian Andersen har brugt det seneste år på at føre sagen frem til Ankestyrelsen, som dog er kommet til samme resultat som også Arbejdsskadestyrelsen og Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring gjorde: Der er ikke noget at komme efter. Reglerne er, som de er.
Vi bryster os af, at alle skal være lige for loven, men det her er jo et klokkeklart eksempel på forskelsbehandling. Jeg gætter på, at der er hundreder i samme situation som Jytte Lillian Andersen. Derfor rejser HK Kommunal Østjylland nu sagen politisk.
I følge vores oplysninger har spørgsmålet ligget et stykke tid på ministerens bord, uden der er sket noget. Derfor tager vi nu sagen op over for de østjyske folketingsmedlemmer.
Reglerne skal ændres hurtigst muligt; med tilbagevirkende kraft til fordel for dem, der blev ramt sidste år; og fremadrettet til fordel for dem, der risikerer at blive ramt næste gang, der er skudår.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278