Den demokratiske folkeafstemning i Krim om Krims selvstændighed og tilhørsforhold til det Rusland, som mange, antagelig flertallet på Krim, opfatter som deres fædreland, har fået EU-parlamentet til at gå i panik.
Folkeafstemninger. Uha, kan man tænke sig noget værre. En grusom tanke for EU-bureaukraterne. Det bruger vi slet ikke i EU. Tænk hvor forfærdeligt, hvis Europas befolkninger fik "lov" til at stemme.
Den regering, der nu sidder i Ukraine, er ikke parlamentarisk folkevalgt.
Det går slet ikke. Vi kender resultaterne på forhånd.
EU-tilhængerne, ministrene, parlamentarikerne stråler af optimisme. Nu skal vi rigtig vise, hvad "sammenholdet"’ i EU betyder.
VI skal rigtig true russerne med sanktioner. Helle Thorning er næsten helt euforisk om det (urealistiske) sammenhold mellem EU-landene. Hendes personligt brændende ønske om et job i EU.
Mon de europæiske virksomheder vil være helt med på den vogn med de mange, mange milliarder der foregår i samhandelen mellem EU og Rusland.
Der kan muligvis opnås det, at EU igen viser sig egen uduelighed, sin fuldkomne overflødighed. Det EU, der kun skaber problemer. Kolossen på lerfødder.
I ikke så få andre regioner rundt om i verden er der ønsker om selvstændighed, ønsker om at frigøre sig fra den nationalstat, de mere eller mindre frivilligt tilhører. Noget der er sket mange gange før.
Kosovo og Albanien. Island, der under Anden Verdenskrig benyttede chancen til at frigøre sig fra Danmark. Sønderjylland der stemte sig hjem til Danmark.
Længere tilbage i 1658 ved Roskilde-freden måtte Danmark afstå blandt andet Bornholm til Sverige. Bornholm der i 1660 sloges med svenskerne og vandt for derefter igen at blive en del af Danmark.
Noget vi altid omtaler med en vis national stolthed.
Baskerlandet, der ønsker selvstændighed og at frigøre sig fra Spanien. Skotland, der skal stemme om selvstændighed.
Venedig er i gang med at forberede en folkeafstemning om et selvstændigt Venedig, som betyder løsrivning fra Italien.
De fleste af Krims borgere er russere, føler sig som russere. Har tæt kontakt med russerne, der betragter Krim som deres ferieø.
Den regering, der nu sidder i Ukraine, er ikke parlamentarisk folkevalgt.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278