Så kom den tid på året, hvor man må undre sig over Arbejderens forskellige venner. Indsamlingsfesternes tid. Nu inviterer KP Nordvest til indsamlingsfest og gør en dyd ud af, at menuen står på argentinsk oksekød. Hvorfor i himlens navn dog det? Det er en myte, at det smager bedre - sandsynligvis opfundet af driftige importører, som scorer merprisen.
Det er til gengæld velkendt at oksekød fra den verdensdel oftest er pumpet med væksthormoner og i øvrigt ofte græsser på jorde med illegalt fældet regnskov.
Arbejderen bryster sig af en progressiv holdning i klimakampen og har tillige et fremragende klimapanel. Hvorfor dog så vælge kød, som er sejlet halvdelen af kloden rundt, når nu vi ved, at skibstransport er en af de helt store klimasyndere?
Tiden nærmer sig vel også for det traditionsrige ålegilde for Arbejderen? Ål er et af de mest truede dyr herhjemme, og bestanden er faldet med 90 procent de sidste 25 år på verdensplan. Det svarer vel lidt til at sætte panda på menuen – bare på vore breddegrader.
Kære festarrangører. Jeg er med på, at man ikke redder klimaet med politisk forbrug alene. Det kræver et opgør med kapitalismen, men jeg mener omvendt også, at det hele ikke bare skal være pæne ord i Arbejderens spalter. Det kræver også handling.
Forestil jer en indsamlingsfest, hvor lotterigevinsten var to billetter med Ryan Air. Nej vel? Her går vi jo også ind for handling bag ordene. Derfor, drop ålene til fordel for rødspættefiletter og server noget dansk oksekød (eller andet), som ikke er fragtet den halve klode rundt.
Svar til Jakob Lindblom
“Argentinsk“ oksekød kommer fra Danmark
Jacob Lindblom undrer sig over Arbejderens forskellige venner. Det gør vi ikke her på redaktionen. Vi glædes over vores mange og meget forskellige venner og alle de initiativer, de tager for at indsamle penge til Arbejderen.
På redaktionen har vi ikke styr på eller forholder os til, hvad der bliver serveret til de forskellige fester. Vi mener dog at vide, at det "argentinske" oksekød i virkeligheden er halalslagtet dansk oksekød. Når det er blevet betegnet som argentinsk skyldes det vist, at grillmesteren kommer fra Argentina og steger kødet, som man gør i hans hjemland.
Redaktionen
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278