30 Apr 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Enhedslisten svigter de reformramte

Enhedslisten svigter de reformramte

Der er mennesker her i landet, der ikke har penge til mad. Men dem vil Enhedslisten ikke være borgmester for.

Mange reformramte havde håbet på, at Enhedslisten havde valgt borgmesterposten for beskæftigelse og integration i København, i forventning om at deres forhold kunne være blevet anderledes.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten, som valgte at blive borgmester for teknik og miljø fremfor at forsøge at gøre en forskel som borgmester for beskæftigelse og integration, havde sammen med Ø i måneder før valget været en markant støtte for de tusindvis af sygdoms- og reformramte, især mod den tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.

Enhedslisten København har nu slagtet nogle af de mest udsatte og ekspederet dem videre til venstreprofilen Cecilia Lonning-Skovgaard. 

Ø-politikere har haft travlt ved håndvasken og bedyrer nu, at en af deres vigtigste prioriteringer er de sygdoms- og reformramte. 

Den 8. august havde Ninna Hedeager Olsen denne opdatering: "I går var jeg forbi de seje "Næstehjælpere" og "Jobcentrets Ofre" og andre reformramte, der demonstrerede foran rådhuset. De kæmper for en ordentlig behandling af arbejdsløse og syge borgere. Jeg er enig med dem. Der kan sagtens tildeles flere førtidspensioner inden for lovens rammer, og det er kun borgmesteren, der kan ændre på, hvilken kultur der gennemstrømmer forvaltningen oppefra, og hvilke retningslinjer der administreres efter."

"Og en borgmester kan ændre kulturen samt retningslinjer i en forvaltning, hvilket tydeligt viser sig i Kolding, hvor der bliver tildelt førtidspension til 70 procent af ansøgerne mod 14 procent i København."

Valgte teknik og miljø 

Ninna Hedeager Olsen vil nu arbejde for boliger til børnefamilier, flere kollegieboliger til unge. Bofællesskaber for alle i alle aldre, grønne områder, København skal have plads til naturen og flere cykelstier. 

At de boliger i København er umulige at betale for andre end mellem- eller højtlønnende, og at ungdomsboligerne er for unge, hvis forældre kan spæde til økonomien, mens poderne er under uddannelse, er jo helt i tråd med, at hun rammer sine kernevælgere, som også gerne ser bedre muligheder for cyklister og et grønnere København. 

Hun mener ikke, at det ville have gjort en forskel, hvis hun havde valgt at blive borgmester for beskæftigelse og integration, da "alt er lovbestemt".

Hun får støtte af for eksempel Pelle Dragsted, som skriver: "Det vil være marginalt, hvad vi kunne ændre, fordi hovedproblemet er den lovgivning, Christiansborg har vedtaget."

Og Frank Aaen: “Det hører med, at beskæftigelsesområdet i den grad er stramt styret af Christiansborg.“ 

Enhedslisten København fulgte trop: “Vores bestyrelse nåede frem til, at vi havde bedst mulighed for at gøre en forskel, både hvad angår miljø- og boligpolitik og hele byens udvikling.”

Pelle Dragsted på Facebook den 26. november: "Til mine venner blandt reformramte i København: Jeg kan garantere, at Enhedslisten vil fortsætte med at kæmpe benhårdt hver eneste dag – både på borgen, i kommunerne og med de mange aktive medlemmer i bevægelserne for at gøre op med det nuværende umenneskelige system... Så jeg håber sgu' med hele mit hjerte, at det vil lykkes københavnerne i Enhedslisten og bevægelserne at bygge bro, så vi også fremover kan kæmpe sammen – både i København og i resten af landet."

Travlt ved håndvasken

Og han er ikke alene. Ø-politikere og deres topmedlemmer har haft travlt ved håndvasken og bedyrer nu, at en af deres vigtigste prioriteringer er de sygdoms- og reformramte.

Det er de mennesker, som skriver desperate nødråd ud til blandt andet Ø-politikere på internettet i diverse fora. Børnefamilier som sidst på måneden skriver lister om mangler og må tigge sig til overlevelse. De mangler "pasta, hakkede tomater, rugbrød, pålæg og mælk" – og de er mange.

Det er tusindvis af syge borgere, som er parkeret på kontanthjælp i årevis, som ingen rettigheder har, og som bliver kastet rundt i arbejdsprøvninger, mentorordninger og til lægekonsulenter – ansat af forvaltningen til at klemme to gange 20 minutters arbejdsevne om ugen ud af jobcentrets ofre.

Syge mennesker som skal møde op til samtaler, hvor en seng bliver stillet til rådighed under samtalen, hvis de har brug for det. 

Kort kan det skrives, som socialrådgiver Puk Sabber gjorde til Pelle Dragsted: "I har svigtet alle de socialt udsatte og syge borgere i København ved valget af borgmesterposter. Punktum. Ingen undskyldninger kan redde jeres røde røv."

Forkortet af redaktionen.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


30. nov. 2017 - 08:02   30. nov. 2017 - 08:10

Læserbrev

af Annette Mørk, Horserød-Stutthof Foreningen