10 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Masser at kæmpe for

Masser at kæmpe for

Faglige Seniorer i Hovedstaden afholdt 8. marts-arrangement på Kvindernes Internationale Kampdag med cirka 70 fremmødte. Mødet blev holdt hos 3F BJMF i Valby. Hovedtaler var folketingsmedlem Pernille Skipper fra Enhedslisten.

Pernille Skipper var hovedtaler ved Faglige Seniorers 8-marts-arrangement i Valby.
FOTO: Søren Andersen
1 af 1

Er der fortsat noget at kæmpe for? Det er der i særdeleshed! Se bare på de mange voldtægter. Se på de kvindelige flygtninge, som bliver udsat for uhæmmet kontrol. Og selvfølgelig den manglende ligeløn. Mænd har i dag 15 procent højere løn end kvinderne på det danske arbejdsmarked.

Det er 109. gang, der holdes Kvindernes Internationale Kampdag, og det er i år 100 år siden, Rosa Luxemburg blev myrdet af fascisterne i Tyskland.

Det er mere vigtigt end nogensinde, at vi har skabt et stærkt velfærdssamfund, der er et fundament for frihed, lighed og tryghed.

Her i Danmark er der store udfordringer. Kvinders livsindkomst i Danmark er 20 procent lavere end mændenes på grund af barsel. Og det forstærkes, når man ser på kvinders mulighed for forfremmelser, på deres løndannelse og på kvinders pension.

300.000 mennesker lever blot af deres folkepension, og de fleste er kvinder. Så også i alderdommen er der forskel på kvinder og mænd. Ofte er kvinder på deltid, og dermed har de opnået en lavere pensionsopsparing, selv om det er dem, som har passet børn og hjem.

78 procent af dem, som rammes af kontanthjælpsloftet, er kvinder, og når først man har været nede i et socialt hul, er det endnu sværere for kvinder at rejse sig igen, for det ofte dem, som har børnene.

Så der er fortsat noget at kæmpe for. Derfor til kamp mod ulighed.

Ser man på udlandet, står det mange steder meget værre til. I USA, Tyskland, England og mange andre lande er forholdene fuldstændig håbløse.

Derfor er det mere vigtigt end nogensinde, at vi har skabt et stærkt velfærdssamfund, der er et fundament for frihed, lighed og tryghed. "De røde partier" mistede flertallet ved sidste folketingsvalg, fordi mange, som havde stemt på et arbejderparti ved forrige valg, blev hjemme. Derfor gælder det om at få alle tvivlerne, sammen med jer, til at komme og stemme på et arbejderparti til næste folketingsvalg. Husk, ulighed er sket som følge af politiske beslutninger. Politiske beslutninger kan laves om.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. mar. 2019 - 08:21   13. mar. 2019 - 08:30

Tale

af Pernille Skipper MF, Enhedslisten Resume af Gorm Christiansen