05 Jul 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Ursula von der Leyen ind ad bagdøren

Læserbrev

Ursula von der Leyen ind ad bagdøren

Vidnesbyrd synes at bekræfte mistanken om systematisk korruption i Ursula von der Leyens tid som tysk forsvarsminister. Høringerne har taget en dramatisk vending, skriver Anders Liljensøe.

Mens alle i Bruxelles debatterede, om Margrete Vestager skulle være formand for EU-kommissionen, skubbede den multinationale tyske våbenindustri Ursula von der Leyen ind som EU’s nye fører som en tak for langt og tro samarbejde. Da 94 procent af EU’s lovgivning kommer fra de multinationale selskaber, var afgørelsen truffet.

Forbundsdagen og det tyske parlament holder i øjeblikket høringer om affærerne.

Ursula von der Leyens ministerium stod over for en undersøgelse om adskillige forseelser i forbindelse med hendes brug af eksterne konsulentvirksomheder med Accenture og McKinsey til gavn for den tyske våbenindustri.

Forbundsdagen og det tyske parlament holder i øjeblikket høringer om affærerne, herunder beskyldninger om at Ursula von der Leyens omgåelser af kontoer samt omgåelse af reglerne for offentlige indkøb ved tildeling af kontrakter til en værdi af millioner af euro til visse militære virksomheder.

Disse høringer har taget en dramatisk vending i de seneste dage, da vidnesbyrd fra betydningsfulde vidner syntes at bekræfte mistanken om systematisk korruption i Ursula von der Leyens tid som tysk forsvarsminister.

Våbenindustriens håndsrækning til Ursula von der Leyen rummer tre elementer: Et tak for sidst! At EU’s immunitetsregler vil skåne dem og Ursula von der Leyen for irriterende strafudmåling og sidst men ikke mindst, at Ursula von der Leyen store politiske projekt er en EU-hær.

Historien gentager sig selv. Vi så lignende lyssky affærer ved indsættelsen af Jean-Claude Juncker, arkitekten bag Luxembourgs skattely.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. sep. 2019 - 15:37   19. sep. 2019 - 16:01

Læserbrev

af Anders Liljensøe, Glamsbjerg
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).